Dit jaar werden ook Veteranen Ontmoetingscentrum Den Bosch Noord en de vrijwilligers van VEADS door de PvdA in het zonnetje gezet.
Dit jaar werden ook Veteranen Ontmoetingscentrum Den Bosch Noord en de vrijwilligers van VEADS door de PvdA in het zonnetje gezet. Foto: PvdA Den Bosch

Paasactie Bossche PvdA en maatschappelijke partners

Politiek

DEN BOSCH | Dit jaar zijn er 200 paasharten uitgedeeld voor mensen in armoede. Deze smaakvolle harten zijn gebakken door de Broodspecialist.

Waar de PvdA paasactie traditioneel wordt georganiseerd met de vaste maatschappelijke partners Warm Buffet, Brabantse Hart in Aktie, Gefeliciflapstaart en Quiet Den Bosch, heeft de partij dit jaar ook Veteranen Ontmoetingscentrum Den Bosch Noord en de vrijwilligers van VEADS erbij betrokken. Beide organisaties zetten zich vanaf dag één van de Oekraïens-Russische oorlog in voor de mensen daar en vluchtelingen hier. Dit doen zij door het inzamelen van goederen en het vervoer hiervan.

Armoede kan iedereen overkomen

Deze actie zorgt ervoor dat de tafel deze Pasen niet leeg of sober gedekt blijft. Ook biedt het uitdelen van de Paasharten de gelegenheid voor een praatje. Het is algemeen bekend dat armoede niet minder wordt. Het neemt andere vormen aan en bereikt andere groepen. Waar voorheen het beeld van een bijstandsmoeder heerste bij gesprekken over armoede, zien we vandaag de dag dat ook ZZP’ers en mensen met een modaal inkomen leven in armoede. Dankzij Warm Buffet, Brabantse Hart in Aktie, Gefeliciflapstaart en Quiet Den Bosch wordt iedereen zonder oordeel geholpen, krijgt ieder kind een kinderfeestje. En hoeft niemand zich te schamen. Want armoede kan iedereen overkomen.