Lezing Ria Smit over haar nieuwe boek

DEN BOSCH | Ria Smit uit Den Bosch verzorgt op vrijdag 22 april van 14.00 tot 15.30 uur een lezing over haar tweede boek ‘De Wending’ in Zorg- en Behandelcentrum Anthoniegaarde aan de Zuid-Willemsvaart 509 in Den Bosch,’. Toegang is gratis na aanmelding: masmit52@gmail.com. In dit boek maak je kennis met Erik van Dam die een rustig leven lijdt met een baan in het ziekenhuis en een latrelatie. Vioolspelen geeft hem voldoening, rust en harmonie. Hij wil geen fouten maken op zijn werk, niet met muziek en al helemaal geen foute wending in zijn leven. Erik wil zijn eigen route kiezen. Lukt hem dat? Of is alles voorbestemd? Hij wil leren van de vrijmetselarij om meer uit het leven te halen. Daar ontmoet hij Peter en diens dochter Kim. Zij zijn een welkome aanvulling op zijn leven. Als Erik zijn baan dreigt kwijt te raken, biedt het tweetal een uitweg. Gaat hij op hun aanbod in? Ria debuteerde in mei 2019 met de streekroman ‘De stem van Lena’. 

Bijeenkomsten voor uniformdragers

DEN BOSCH | Militairen, oud-militairen, liefhebbers van (militair) verleden, politie, brandweer en anderen (oud)uniformdragers ontmoeten elkaar elke eerste en derde zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.30 uur in het Nico Schuurmanshuis aan de Ketsheuvel 50 in Den Bosch. Saamhorigheid, gezelligheid, luisteren, met elkaar praten en herinneringen worden ophalen staan in deze bijeenkomsten centraal. Uiteraard zijn partners ook welkom. Dat geldt ook voor medewerkers uit bijvoorbeeld de industriële geschiedenis van ’s-Hertogenbosch en omstreken. Drankjes voor eigen rekening (alleen pin) en hapjes en snacks zijn gratis. Kom gewoon eens langs, gezelligheid staat voorop! Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door een team van Ontmoetings Centrum Voor Geüniformeerden (OCVG) en het Contact Oud Mariniers (COM) afdeling Noord Oost Brabant (NOB). Tevens worden er het hele jaar door ook andere evenementen georganiseerd, zoals bowling, jeu des boules, een midzomerfeest en oktoberfeest en saté middagen met begeleidende muziek. Iedereen die dat wil en gelijkgestemd is kan donateur worden. Meer weten: capmer2011@hotmail.com.

BHIC krijgt beheer digitale archieven

DEN BOSCH | Donderdagmiddag bracht mevrouw mr. Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant, een kennismakingsbezoek aan het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in Den Bosch. Dit was tevens het moment om een nieuwe dienstverleningsovereenkomst te tekenen. Daarmee wordt het BHIC niet alleen de bewaarplaats van het papieren, maar ook van het digitale archief van de provincie Noord-Brabant voor de duur van maar liefst tien jaar.