Boekenmarkt en voordracht gedichten bij Poëziehuis De Rode Poort in Rosmalen

ROSMALEN | Met ingang van april gaat de poort naar de poëzietuin van Jeanine Hoedemakers weer wekelijks open. Let wel op, want er is sprake van een kleine verandering! Voorlopig is de tuin niet op donderdagmiddag maar elke vrijdagmiddag geopend van 13.00 tot circa 17.00 uur. 

Deze aanpassing is een tegemoetkoming aan alle belangstellenden die aangaven donderdags nooit te kunnen. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn waarvoor ook deze dag niet gunstig is. In dat geval kan er natuurlijk altijd een afspraak worden gemaakt voor een andere dag en/of tijdstip. Een afspraak maken kan door te bellen met Jeanine op 06-20872001. 

’s Middags dragen de stadsdichter van ‘s-Hertogenbosch Doeko L en dichter Kamiel Choi met zijn dochter Miru gedichten voor


Boekenmarkt
Vrijdag 22 april gaat de poort overigens wat eerder open en is de poëzietuin geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Om een eerste bezoek aan het poëziehuisje extra aantrekkelijk te maken, is er die dag een kleine boekenmarkt. De opbrengst van de boekenverkoop gaat naar de hersenstichting. ’s Middags dragen de stadsdichter van ‘s-Hertogenbosch Doeko L en dichter Kamiel Choi met zijn dochter Miru gedichten voor. Sjef van Rooij verzorgt de hele dag de muzikale omlijsting. Het belooft een gezellige dag te worden en iedereen is van harte welkom.

Onverwachte ontmoetingen
Daarna is Poëziehuis De Rode Poort weer elke vrijdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Kom ook dan langs en breng gerust je accordeon mee, een favoriete tekst, of een kennis. Het zijn de onverwachte, gezellige ontmoetingen - die ontspannen en energie geven - waar De Rode Poort de gelegenheid voor biedt. Poëzie blijft uiteraard de rode draad. Een initiatief dat het beste kan worden beloond door er gebruik van te maken!

Praktische informatie
De rode poort vind je door bij de Bredestraat 20 in Rosmalen, waar het minibiebje staat, via de brandgang achterom te gaan. In feite wijst het zichzelf. Op vrijdag 22 april zijn er pijlen aangebracht die je een handje helpen en bij de entree komt een uithangbordje te hangen.