FC Den Bosch kreeg in de slotfase kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch strijdend ten onder in verhit duel tegen Volendam

Sport

DEN BOSCH | Na de derde zege op rij mocht FC Den Bosch het vrijdagavond opnemen tegen FC Volendam. Het werd een open wedstrijd met veel kansen, waarin de Bosschenaren strijdend ten onder gingen.

De eerste kans is voor de bezoekers uit Volendam. Een inzet van Josh Flint uit een hoekschop belandt op de lat. Tien minuten later is daar de eerste kans voor FC Den Bosch. Terrence Douglas dribbelt met een goede actie langs de verdedigers en schiet. Zijn schot wordt gekeerd door doelman Filip Stankovic, de rebound belandt voor de voeten van Nikolaj Möller. Zijn inzet gaat net naast.

Openingstreffer
FC Den Bosch blijft zoeken naar de openingstreffer. Soufyan Ahannach schiet verrassend uit een vrije trap op de goal. De doelman weet de bal maar net tegen te houden. Na twintig minuten speeltijd ligt de bal voor de eerste keer in het doel. Uit een vrije trap weet een speler van FC Volendam de bal terug te leggen. Flint staat op de goede plek en schiet onberispelijk raak: 0-1.

Uithaal Robert Mühren
Even later stormt Jeremy Cijntje in z’n eentje af op het Volendamse doel na een goede bal van Steven van der Heijden. De aanvaller speelt de bal te ver voor zich uit, waardoor keeper Stankovic de bal gemakkelijk kan oprapen. Vrijwel meteen daarna komt Robert Mühren vrij in het zestienmetergebied. Hij haalt uit en klopt doelman Wouter van der Steen: 0-2.

Schot op de paal
Na ruim een half uur spelen stoomt Cijntje opnieuw door op de goal. Hij haalt uit, maar de doelman kan er nog net zijn teen tegenaan krijgen en het schot keren. Snel daarna wordt Ahannach weggestuurd door Barry Maguire. De aanvaller schiet vol op de paal. Zo sluiten beide ploegen de eerste helft af met een stand van 0-2 in het voordeel van de bezoekers uit Volendam.

Tweede helft
Het tweede bedrijf begint met een klein kansje voor de Bosschenaren. Möller weet op atletische wijze de bal richting het doel te krijgen. Zijn inzet gaat echter net naast. Even later weet Rik Mulders na een goede onderschepping Ahannach in een kansrijke positie te brengen, maar ook zijn schot gaat rakelings naast.

Lobje net naast
Wanneer de reguliere speeltijd de zestig minuten aantikt, kan Boy Deul zomaar doorlopen in de Bossche zestien. Hij haalt uit, maar doelman Van der Steen brengt redding en houdt FC Den Bosch in de wedstrijd. Even later stuurt Ahannach met een prachtige bal Torino Hunte alleen af op de keeper. Zijn lobje gaat maar net naast. Ook Mulders krijgt een grote kans op de 1-2, maar hij weet een goede voorzet van Hunte niet te verzilveren.

Aansluitingstreffer
In de 76ste minuut is de aansluitingstreffer dan toch een feit. De ingevallen Sebastiaan van Bakel verschijnt als een duveltje uit een doosje voor de Volendamse goal. Hij omspeelt de keeper en scoort. Met nog ruim tien minuten te spelen is daar dé kans op de gelijkmaker. Hunte kan voor open doel de bal makkelijk binnen tikken. Hij kan zijn inzet niet genoeg kracht meegeven, waardoor de bal van de lijn kan worden gehaald.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd krijgt Hunte nog een kans. Hij komt voor het doel, maar kan niet uithalen. Er komen nog vijf minuten extra tijd bij, maar hierin weet FC Den Bosch de gelijkmaker niet te vinden. Zo eindigt de wedstrijd in 1-2. FC Den Bosch feliciteert FC Volendam met de promotie naar de Eredivisie.