Op woensdag 20 april heeft locoburgemeester Huib van Olden de gemeentelijke Sportpenning uitgereikt aan schermer Bas Verwijlen
Op woensdag 20 april heeft locoburgemeester Huib van Olden de gemeentelijke Sportpenning uitgereikt aan schermer Bas Verwijlen

Gemeentelijke Sportpenning voor schermer Bas Verwijlen

Sport

DEN BOSCH | Op woensdag 20 april heeft locoburgemeester en wethouder Sport Huib van Olden de Sportpenning van de gemeente ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan Bas Verwijlen. Dat gebeurde in de pauze van de wedstrijd van Heroes Den Bosch in Maaspoort Sports & Events.

Bas Verwijlen (38) - meervoudig olympiër en in 2012 nummer 1 van de wereld - heeft onlangs definitief een punt gezet achter zijn indrukwekkende schermcarrière. Met niet minder dan 4 deelnames aan Olympische Spelen (met de kwartfinale als beste prestatie), 35 Nederlandse titels, 3 WK’s met eremetaal (1 keer zilver, 2 keer brons), 1 EK-medaille (zilver) en maar liefst 18 podiumplaatsen (waarvan 5 keer op de hoogste trede) bij wereldbekerwedstrijden en Grand Prix, maakt Den Bosch een diepe buiging voor de carrière van deze Bossche topsporter. Dat wordt uitgedrukt in de toekenning van de Sportpenning van de gemeente ’s-Hertogenbosch. 

De Sportpenning wordt uitgereikt aan personen die voor de gemeente ’s-Hertogenbosch excellerende verdiensten hebben in de top- en/of breedtesport. De genoemde feitelijke inzet en verdiensten, alsmede de daaraan gekoppelde (nationale) uitstraling, rechtvaardigen de toekenning van de Sportpenning van ’s-Hertogenbosch aan Bas Verwijlen.