Theater aan de Parade in Den Bosch zet de leukste uitjes in de meivakantie voor je op een rij.
Theater aan de Parade in Den Bosch zet de leukste uitjes in de meivakantie voor je op een rij. Foto: Rechtenvrij

Deze meivakantie voorstellingen voor jong en oud bij Theater aan de Parade

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Het is meivakantie! Tijd om erop uit te gaan. Of het nu met de allerjongsten is of met tieners, bij Theater aan de Parade kun je met de hele familie een memorabele tijd beleven. De kleintjes hoeven niet stil te zitten en ook voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is er veel vertier. Niets is leuker dan je kind te zien lachen en genieten. Of het nu hun eerste theatervoorstelling is of hun eerste popconcert. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het snuiven van een beetje cultuur. Deze superhelden komen tot leven op het podium in de meivakantie.

De Grote Efteling Koekoek Show (8+) | 30 apr

Tijdens de gloednieuwe theatervoorstelling ‘De Grote Efteling Koekoek Show’ staat op het toneel een grote machine, waar we natuurlijk niet aan mogen komen. Maar wat als de directeur ons toefluistert dat je met die ene knop de python kunt besturen? Dan gaan we natuurlijk op onderzoek uit. Als dat maar goed gaat.. Dit is uitje is geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Kinderpopconcert (3+) | 1 mei

Heb jij wel eens een peuter zien stagediven? Wij ook niet! Maar het zou zomaar eens kunnen gebeuren tijdens het Kinderpopconcert van Jelle Amersfoort en zijn liveband op zondag 1 mei bij PEERON-3 in Rosmalen. Hét Kinderpopconcert is een swingende middag met stoere gitaarsolo’s, vette lichtshows, springende ouders en dansende kleuters niet te vergeten. Extra leuk: vooraf aan de voorstelling kan iedereen een glittertattoo laten zetten. Zo verander jij in een handomdraai in een echte rockster!

Follow the money | 2 mei

Hoofdredacteur van Follow the Money Eric Smits en onderzoeksjournalisten Eelke van Ark en Thomas Bollen vertellen in deze voorstelling voor het eerst hoe ze geldsporen volgen en machthebbers controleren. Er gaat een boekje open over hun werkwijze. De meest bizarre ontdekkingen komen aan bod, maar worden ook aan de lopende band tegengewerkt. Een echte theaterspecial waar muckracking rock ’n roll ontmoet.

Superjuffie (5+) | 6 mei

Juf Josje, oftewel Superjuffie, komt naar het theater. Ze heeft de naam Superjuffie gekregen, want als ze een hap neemt van een schoolkrijtje krijgt ze superkrachten! Met deze superkrachten kan ze dieren redden en dat is nodig want er gebeuren de vreemdste dingen in de stadsdierentuin. Het is alleen de vraag of Superjuffie op tijd komt en of de directeur er niet achter komt. Ook tof: vooraf aan de voorstelling kun je een superpowerarmband maken én mogen alle jonge theaterbezoekers aan Superjuffie vertellen wat ze van de voorstelling vonden. Superjuffie is reuze benieuwd. Hopelijk vliegt ze na de show niet weg!

Nijntje de Musical (2+) | 8 mei

Ga met Nijntje op avontuur in ‘Nijntje de Musical’. Wie is er niet opgegroeid met de beroemde verhalen van Dick Bruna? Voor de allerkleinsten waren er de afgelopen jaren al drie musicals te zien en na zes jaar heeft tekst- en liedschrijver Ivo de Wijs een compleet nieuw verhaal met vrolijke muziek geschreven. In deze nieuwste musical zal Nijntje haar verjaardag vieren, gaat ze naar school én maakt ze nieuwe vrienden. Met bekende liedjes en subtiele grappen voor de ouders is deze musical een feestje voor iedereen. Voor de meeste kleintjes zal dit de eerste theaterervaring zijn. Om nooit te vergeten. Ook leuk: tussen 13.00u en 16.00 uur kunnen kinderen tussendoor spelen, boekjes lezen en Nijntje tattoos laten tekenen!  

Geen tijd dus om je te vervelen tijdens de meivakantie. Meer info en tickets: theateraandeparade.nl.