Van 3 tot 9 mei komt de Braziliaanse kunstenaar Pixote Mishu naar Den Bosch om een muurschildering te maken.
Van 3 tot 9 mei komt de Braziliaanse kunstenaar Pixote Mishu naar Den Bosch om een muurschildering te maken.

Lokale kunsttalenten gezocht voor eerste Bossche mural

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Van 3 tot 9 mei komt de Braziliaanse kunstenaar Pixote Mishu naar Den Bosch om een muurschildering te maken. “Het wordt de eerste mural van zijn soort in een Bossche woonwijk, en daar zijn we erg trots op”, aldus Jan-Henk van Ieperen, artistiek leider van Kings of Colors. De muurschildering wordt vervaardigd op de zijkant van een flatgebouw aan de Copernicuslaan en is tevens de eerste mural die Pixote Mushi buiten Brazilië gaat maken.

“Het is een prachtig project dat perfect aansluit bij onze ambities om de stad te verrijken met murals in alle wijken. De toegevoegde waarde van straatkunst voor de stad is enorm en we hopen dat hiermee te laten zien”, vult Stefan van Ham, voorzitter van Kings of Colors, aan: “Ook willen we dit project gebruiken om lokale talenten de mogelijkheid te geven ervaring op te doen bij het vervaardigen van degelijke murals. Dat doen we via het ‘Each One, Teach One’ principe, zoals dat gebruikelijk is in de urban scene. We roepen lokale kunstenaars op om zich hiervoor aan te melden via onze website.”

Kings of Colors

Voor dit project klopte het Open Art Museum aan bij Kings of Colors uit Den Bosch. Een stichting die als doelstelling heeft lokale, nationale en internationale kunstenaars een platform te bieden zodat ze hun kunsten op het gebied van straatkunst en straatcultuur kunnen tonen aan een groter publiek. “Ik kwam uit bij Kings of Colors omdat ze een goede naam hebben in de scene. Ze reageerde meteen enthousiast en hebben zich ingezet om dit project te kunnen realiseren”, vertelt directeur van het Open Art Museum Tariq Nazzal: “Het is absoluut noodzakelijk om kunstenaars wereldwijd te ondersteunen die anders misschien geen kansen of middelen hebben om hun werk buiten hun thuisland te uiten. In deze projecten zijn we in staat om met deze internationale kunstenaars nieuwe ideeën, concepten en culturen uit te wisselen die onze gemeenschap zullen verrijken”.

Kunstenaars gezocht

Ben jij (graffiti)kunstenaar en ben je geïnteresseerd in het maken van murals? Voor dit bijzondere project geeft Kings of Colors twee kunstenaars de mogelijkheid ervaring op te doen bij het maken van murals. Geef je dus snel op en wellicht sta jij binnenkort op de hoogwerker te schilderen aan dit unieke kunstwerk! Opgeven kan via de website: www.kingsofcolors.com.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Woningbouwvereniging Zayaz in Den Bosch, de Braziliaanse Ambassade en het Open Art Museum.