Duik in de wereld van Burt Bacharachs Songbook met de betoverende stem van Trijntje Oosterhuis.
Duik in de wereld van Burt Bacharachs Songbook met de betoverende stem van Trijntje Oosterhuis. Foto: Mettina Jager

Trijntje Oosterhuis zingt op woensdag 11 mei in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Ze heeft een dijk van een stem en kan het publiek laten ontroeren en betoveren. Trijntje Oosterhuis keert na een lange tijd weer terug naar Den Bosch met de ijzersterke composities van Burt Bacharach in ‘What the world needs now’. Dat doet ze niet alleen, maar samen met haar band, bestaande uit de beste musici van Nederland. Kom de liefde voor Burt Bacharachs Songbook proeven op woensdag 11 mei in HAL8 van de Brabanthallen.

Samenwerken met Burt Bacharach, voor Trijntje was het een droom die uitkwam. In 2006 bracht de zangeres haar eerste album uit in samenwerking met de grootmeester. Binnen no-time werd het album multi-platinum én werd er nog een album gemaakt. Na een aantal keer samen op tour te zijn geweest, verloren ze elkaar enkele jaren uit het ook. In 2019 werden ze herenigd op het North Sea Jazz Festival. De muzikale klik was er nog! Hun krachten werden opnieuw gebundeld en een derde album volgde al snel. Nu brengt Trijntje de prachtige melodieën en composities van de grootmeester naar Theater aan de Parade. Want what the world needs now is love, sweet love.

Trijntje Oosterhuis zie je op woensdag 11 mei in HAL8 van de Brabanthallen. Kijk voor meer informatie en tickets op de website: theateraandeparade.nl.