Twee medewerkers aan het werk in De Gruyter in 1951. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch.
Twee medewerkers aan het werk in De Gruyter in 1951. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Foto: Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: Suikerfeest bij De Gruyter

Historie

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Het is bijna Suikerfeest. Tijdens dit feest worden veel zoetigheden genuttigd. Bij De Gruyter in Den Bosch werd vroeger ook heel veel zoetigheid gemaakt, zoals te zien is op deze foto uit 1951. Op de foto zien we twee medewerkers de zoetigheid die van de lopende band rolt in de fabriek in Den Bosch verpakken. Op het hoogtepunt van het bedrijf heeft De Gruyter bijna 7500 mensen in dienst, zowel in de fabrieken als in de vele winkels door het hele land. 

Inmiddels bestaat het Bossche levensmiddelenbedrijf al zo’n halve eeuw niet meer, maar je vindt nog steeds de De Gruyterfabriek in Den Bosch. Het monument is zelfs volledig gerestaureerd. Hier vind je tegenwoordig de grootste bundeling van creatieve ondernemers en kunstenaars in Brabant.

Over Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.