Woningcorporaties kiezen voor gematigde huurverhoging

DEN BOSCH | Na de landelijke huurbevriezing van vorig jaar, krijgen huurders dit jaar wel een huurverhoging. De Bossche corporaties kiezen daarbij voor een gematigde verhoging voor huurders met een laag inkomen. 

De meeste huren stijgen met maximaal het inflatiepercentage van 2,3%. Zo willen de Bossche woningcorporaties wonen voor huurders betaalbaar houden.

Ook de woningcorporaties krijgen te maken met stijgende prijzen. Om te kunnen blijven investeren in verduurzaming, nieuwbouw en leefbaarheid is de huurverhoging daarom dit jaar toch nodig. Voor huurders met een laag inkomen blijft de huurontwikkeling gematigd, maximaal 2,3%. Zo houden de corporaties de huren tegelijk zo betaalbaar mogelijk. Want betaalbaar wonen staat bij alle Bossche corporaties hoog op de agenda.

De prijsstijging van levensmiddelen, brandstof en energie zorgen voor spanning in de betaalbare woonlasten. Net als tijdens de coronapandemie zetten de Bossche woningcorporaties daarom in op maatwerk: huurders die in de financiƫle problemen komen kunnen rekenen op hulp. Op de websites van de Bossche corporaties leest u binnenkort de specifieke afspraken rond de huurverhoging.