Concert Capella Ducis in Rosmalen

ROSMALEN | Capella Ducis, onder leiding van Frans van de Loo, geeft in samenwerking met Wouter Maas van Bureau Boeiend een concert op zaterdag 14 mei om 20.00 uur in de Lambertuskerk aan de Torenstraat 1 in Rosmalen. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang. Wouter Maas verzorgt een lezing over de vele gedaanten die Maria in de loop der jaren zijn toegedicht (vaak letterlijk in gedichten). De muziek die Capella Ducis heeft gekozen, loopt parallel aan de beeldvorming waar de lezing over gaat. Het koor brengt motetten uit Zuid-Europa ten gehore van – voor liefhebbers – bekende componisten als Byrd en Palestrina. Wie het koor al langer volgt, weet dat er ook muziek van onbekendere componisten op programma staat. Laat u verrassen door Febure of Salazar: hoe dezelfde teksten toch tot een andere sfeer kunnen leiden. In de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar en na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje.

DJ Sem uit Nuland valt in de prijzen

NULAND | Maandag zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant 2022 bekendgemaakt. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar streden in Breda in de categorieën DJ, Expo, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. Sem Vaessen (19) uit Nuland behaalde daar een knappe derde plaats in de categorie DJ. Overigens is dat helaas niet voldoende om door te gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zondag 26 juni in Amsterdam. Alleen de eersteprijswinnaars gaan door. 

Nieuwe editie Koffie bij de Piano

DEN BOSCH | Op zondag 1 mei om 11.00 uur is het weer tijd voor 'Koffie bij de Piano' in Podium Azijnfabriek (PA) aan de Triniteitstraat 19 in Den Bosch. De jonge klavierleeuw Martin M.C. Kaptein brengt dan een boeiend muziekprogramma ten gehore. Martin is finalist van het Grachtenfestival concours 2020 en winnaar van de ‘St. Cecilia International Piano Competition' in Porto. Deze talentvolle pianist volgde les bij Michail Markov, Frank van de Laar en Vitaly Samoshko. De presentatie is in handen van Mylan Tran en Amy-Jane & Tobias Albers spelen in het voorprogramma (prelude). Vooraf reserveren: www.podia-klassiek.nl.