De voorstelling 'Ons Moeder' van stadstheatergezelschap Paleis voor Volksvlijt belicht de moederrol in verschillende Bossche culturen.
De voorstelling 'Ons Moeder' van stadstheatergezelschap Paleis voor Volksvlijt belicht de moederrol in verschillende Bossche culturen.

Voorstelling over Bossche moeders in de Verkadefabriek

Historie

DEN BOSCH | Het Bossche stadstheatergezelschap Paleis voor Volksvlijt presenteert in mei de nieuwe voorstelling Ons Moeder, een intieme keukenvoorstelling over Bossche moeders. Na de succesvolle zomerproducties ‘WIJ’ (2019) en ‘ZIJ’ (2021) maakt het huisgezelschap van de Verkadefabriek nu een zaalvoorstelling. Van 5 tot en met 15 mei te zien in de Verkadefabriek.

Ons Moeder belicht de moederrol in verschillende Bossche culturen. Welke slaapliedjes worden er gezongen? Hoe wordt er gepraat over liefde? Hoe straft moeder? Wat is haar lievelingsrecept?In de Verkadefabriek wordt speciaal voor deze voorstelling een keuken ingericht, waar beroepsspelers Evrim Akiygit en Sabine Beens het publiek ontvangen. Samen met vrijetijdsspelers Netty Dielissen-van Duren, Arianne de Jong en Youri Weijts-Hooijberg spelen en dansen ze, vertellen ze hun verhalen, tonen ze de verschillen en overeenkomsten van hun moeders uit alle windstreken.

Kaartverkoop en meer info

De voorstelling ‘Ons moeder’ is van donderdag 5 tot en met zondag 15 mei te zien in de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in Den Bosch. Er zijn avond- en middagvoorstellingen. Kaarten zijn te koop via www.verkadefabriek.nl/onsmoeder. Kijk voor meer informatie over Paleis voor Volksvlijt op de website: www.paleisvoorvolksvlijt.org.