Bericht van de gemeente 's-Hertogenbosch.
Bericht van de gemeente 's-Hertogenbosch.

Grotere groep Bosschenaren krijgt eenmalige energietoeslag

Wonen

DEN BOSCH | Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom een eenmalige energietoeslag van het Rijk. 

De gemeente ‘s-Hertogenbosch kiest ervoor om de energietoeslag uit te betalen aan huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Huishoudens met een bijstandsuitkering hebben de eenmalige energietoeslag van 800 euro ondertussen al automatisch ontvangen. Ook huishoudens met een gezamenlijk inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen nu een aanvraag voor de energietoeslag doen. U kunt de energietoeslag aanvragen, als u voldoet aan de voorwaarden en uw (gezamenlijke) netto inkomen per maand op 1 januari 2022 niet hoger was dan 1.777,92 euro (van 18 jaar tot AOW-leeftijd gehuwd/samenwonend), 1.244,54 euro (alleenstaande/alleenstaande ouder van 18 jaar tot AOW-leeftijd), 1.872,49 euro (vanaf AOW-leeftijd gehuwd/samenwonend) en 1.382,89 euro (alleenstaande/alleenstaande ouder vanaf AOW-leeftijd).

Meer weten over de energietoeslag? Of hulp nodig bij de aanvraag, het besparen van energie of het betalen van uw energierekening? Kijk op www.s-hertogenbosch.nl/energietoeslag.