Een sociale huurwoning van de Amsterdamse school verkopen voor één miljoen euro? Het kon in de J.M. Coenenstraat in Amsterdam.
Een sociale huurwoning van de Amsterdamse school verkopen voor één miljoen euro? Het kon in de J.M. Coenenstraat in Amsterdam.

Historisch café in de Knillispoort in Den Bosch

Historie

DEN BOSCH | Een sociale huurwoning van de Amsterdamse school verkopen voor één miljoen euro? Het kon in Amsterdam in maart 2021, ondanks een oproep van de gemeente om corporatiebezit niet meer van de hand te doen.

“Een typisch voorbeeld van het verkwanselen van idealen”, zo meent Bosschenaar Henk Schuurs. Ruim een jaar geleden begon Schuurs met het samenstellen van een boek onder de titel ‘Het is verkeerd’. Over een periode van ruim honderd jaar beschrijft hij de geschiedenis van de volkshuisvesting en die van de boerenorganisaties. De slotsom: het begon idealistisch, het eindigde met winstzucht en marktdenken...

Ikke en de rest kan stikke!

Op zaterdag 7 mei van 15.00 tot 17.00 uur staat het Historisch café van de Knillispoort in het teken van een inleiding en debat over de strijd tegen: ‘Ikke en de rest kan stikke!’. Henk Schuurs onderhoudt de bezoeker over zijn boek. Na de pauze vertelt Gertjan van Beijnum, oud-kraker en bewoner kraakpand de Paap in Den Bosch, hoe je een sociaal-geïnspireerd initiatief ook na 40 en wellicht 100 jaar sociaal kunt houden.

Praktische informatie

Entree kost vijf euro inclusief koffie/thee en cake. Donateurs van de Knillispoort hebben gratis toegang. Aanmelden: achterdenpoort@gmail.com. Meer informatie: fransvangaal@home.nl, of bel met Frans van Gaal op 06-45482739.