Dirigent Annemieke Kamphuis uit Vlijmen en organist Celis Dekker tijdens een repetitie voor het ‘Maria’-concert van Coro di Cielo.
Dirigent Annemieke Kamphuis uit Vlijmen en organist Celis Dekker tijdens een repetitie voor het ‘Maria’-concert van Coro di Cielo.

Projectkoor Coro di Cielo eert Moeder Maria met concert in St. Catharinakerk in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Met de productie ‘Mater Maria’ op zondag 15 mei om 14.00 uur in de St. Catharinakerk aan het Kruisbroedershof in Den Bosch zet projectkoor Coro di Cielo Maria’s beleving van het leven van haar zoon Jezus centraal. Drie klassieke muzikale werken volgen zijn aardse bestaan, van geboorte tot kruisiging. 

Dit programma is het zevende project van het gemengd koor dat onder leiding staat van de Vlijmense dirigent Annemieke Kamphuis. Coro di Cielo bestaat uit een veertigtal ervaren vocalisten. Medewerking verlenen sopraan Kathelijn van Dongen en organist Celis Dekker. Zij worden begeleid door het Dordrechts Kamerorkest. 

Het openingswerk is het Magnificat van de Italiaanse componist Francesco Durante (1684-1755). Voor veel muziekliefhebbers is Laudate Dominum van Wolfgang Amadeus Mozart het mooiste stuk dat de Oostenrijkse componist (1756-1791) schreef. In de rol van Maria bezingt de sopraan haar lof van God uit Psalm 117, prachtig afgewisseld door koor en orkest. De afsluiting en het hoofdonderdeel van het programma is opnieuw Magnificat, maar dan in de moderne uitvoering van Kim André Arnesen. Kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn te bestellen per mail: stichtingpropodium@live.nl.