Unieke voorstelling ‘Vacuüm’ van start

DEN BOSCH | Van maandag 16 t/m donderdag 19 mei 2022 vormt de Koningszaal van het Koning Willem I College het toneel voor theaterstuk Vacuüm. Vacuüm is een realistische voorstelling, waarin meer verteld wordt over persoonlijke en culturele belevingen van kanker binnen het gezin. Het stuk is speciaal gerealiseerd ter ere van het jubileumjaar van het Vicki Brownhuis, centrum voor leven met en na kanker, en wordt slechts tien keer opgevoerd.
Als je met kanker leeft, draait de wereld om de ziekte. Je leeft in een vacuüm. Hoe ga jij er mee om? Hoe doen anderen dat? Hoe ga je verder met en na kanker? Aan bod komen de overeenkomsten en verschillen als het gaat over ‘omgaan’ met deze ziekte.
Het bijzondere theaterstuk is een co-productie van het Vicki Brownhuis en het Koning Willem I College (KWIC). Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Vicki Brownhuis hebben zij de handen ineengeslagen om een unieke, realistische theatervoorstelling neer te zetten. Onder leiding van theatermaker en oud-student van het KWIC Koen van Hensbergen, voeren studenten van de theateropleiding van het KWIC het stuk tien keer op voor publiek. Iedereen is van harte welkom de voorstelling bij te wonen in de Koningszaal van het KWIC aan de Vlijmenseweg in Den Bosch. Tickets zijn gratis te reserveren: www.vickibrownhuis.nl/aanmelden-theatervoorstelling-vacuum.

Voordeurconcert
in regio Den Bosch

DEN BOSCH | Toen in 2021 voor de zoveelste keer alle concertzalen dicht gingen en uitvoerende musici Camilla van der Kooij (viool) en Josje Goudswaard (piano) met de handen in het haar zaten, bedachten zij: 'dit moet anders, dan gaan wij wel naar de mensen toe!' Zij richtten een bus in als muzieksalon, compleet met Perzisch tapijt en kunst aan de muur. Het Voordeurconcert was geboren! Het bleek een daverend succes. Het busje bracht hen op de meest uiteenlopende plekken en Camilla en Josje mochten door heel Nederland meer dan 120 'voordeurconcerten' verzorgen. Van een heerlijk tuinconcert onder een stralende hemel, tot tussen de buien door spelen onder een treurwilg met wat gespetter hier en daar. Zij speelden voor dansende bejaarden, genietende kinderen en meezingende vogels. Op veler verzoek gaan ze dit jaar nog een keer op tour en op zondag 15 mei komen Camilla en Josje naar Den Bosch en omstreken! U kunt hiervan meegenieten door uw eigen 'voordeurconcert' te boeken via de speciale webpagina waar u alle informatie vindt om een boeking te kunnen doen en een keuze te maken uit de verschillende 'concert-menu's'. Ook zijn hier verschillende live fragmenten van eerdere concerten van Camilla en Josje te beluisteren, zodat u alvast in de stemming kunt komen. Kijk voor boekingen en aanvullende informatie op de website:
www.hetvoordeurconcert.nl.