Bijeenkomst kinderparlement

DEN BOSCH | Vrijdag 13 mei van 10.30 tot 12.30 uur komt het Bossche kinderparlement alweer voor de elfde keer samen in de Nieuwe Raadszaal van het Stadhuis op de Bossche Markt. Van iedere Bossche basisschool zijn twee leerlingen welkom om zitting te nemen in dit kinderparlement. Zowel het college van B&W als de schoolbesturen zijn hierbij vertegenwoordigd. Zij gaan met het parlement in gesprek over onderwerpen die de leerlingen bezighouden. Zij zullen de vragen en voorstellen van de leerlingen zo goed mogelijk bespreken of in behandeling nemen. Hierbij zijn ook de leerling voorzitters Lynn Steenbergen en Kik van Manen van KC de Wijboom betrokken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer vluchtelingkinderen en versterking van de leerlingenraden op scholen. Ook is er een terugblik op onderwerpen van het Bossche Kinderparlement van 19 november 2021. Vooraf hebben de basisscholen binnen school gewerkt aan leerling participatie, burgerschap en democratie. Vanuit groepsvergaderingen zijn leerlingenraden ontstaan. En van daaruit is het kinderparlement gegroeid. Publiek kan de bijeenkomst vanaf de tribune volgen. Meer info: www.bosschekinderparlement.nl.

Harry van Haren voorzitter IVN Natuureducatie

DEN BOSCH | De algemene ledenvergadering van IVN Natuureducatie 's-Hertogenbosch koos dit voorjaar Harry van Haren tot haar nieuwe voorzitter. Zijn voorganger moest vanwege persoonlijke omstandigheden het voorzitterschap neerleggen.
Harry van Haren zit sinds 2019 in het bestuur van IVN en sinds 2020 was hij co-voorzitter. Voor zijn pre-pensionering in 2018 was hij werkzaam bij de gemeente 's-Hertogenbosch als strateeg. IVN Den Bosch is een sterk groeiende natuurvereniging met nu ongeveer 500 leden in Den Bosch en omstreken. IVN richt zich vooral op kennismaken, ontdekken, onderzoeken en beheren van de natuur. De vereniging organiseert cursussen, wandelingen en activiteiten zoals Het Bewaarde Land, een natuurbelevingsprogramma voor basisschoolkinderen. Dit jaar organiseert IVN ook activiteiten voor en door jongvolwassenen en opleidingen tot natuurgids. Daarnaast komt IVN 's-Hertogenbosch in actie als zich ruimtelijke ontwikkelingen voordoen die risico's voor de natuur met zich mee brengen. Kijk voor meer informatie op de website: www.ivn-s-hertogenbosch.nl.