Postersale in de Verkadefabriek

DEN BOSCH | De Verkadefabriek in Den Bosch houdt op dinsdag 24 mei een postersale. Alle filmposters van films die afgelopen jaar te zien waren, zijn dan vanaf 1 euro te koop. De volledige opbrengst gaat naar een goed doel: Jeugdfonds sport- en cultuurparticipatie in regio Den Bosch en Vught. Het Jeugdfonds betaalt contributie of lesgeld voor jongeren tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om aan cultuur of sport te doen. In sommige gevallen is er financiële ruimte om ook nog een waardebon te verstrekken voor het aanschaffen van kleding of attributen die noodzakelijk zijn voor cultuur of sport. De postersale is tussen 16.00 en 19.30 uur voor iedereen gratis te bezoeken in de Serre van de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in Den Bosch.

Muzikale middag Trug nor Vruuger

ROSMALEN | In de theaterzaal van De kentering aan de Dorpstraat in Rosmalen vindt op zondag 15 mei alweer de laatste 'Trug nor Vruuger middag' van het seizoen 2021/2022 plaats. Met muzikale medewerking van dameskoor De Deuterse Mix. Dit koor brengt gezellige smartlappen en zingt uitsluitend Nederlandstalig. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.15 uur. Er wordt ook een loterij gehouden waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Café Brein in Duinendaal

DEN BOSCH | Café Brein Den Bosch is een trefpunt voor mantelzorgers en getroffenen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). In elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal dat in een ontspannen sfeer wordt toegelicht. Op donderdag 19 mei is dit 'Praten over Niet Aangeboren Hersenletsel'. Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Locatie: Activiteitencentrum Duinendaal aan de Eerste Rompert 5 in Den Bosch.
Sam Masselink heeft al vaak over haar hersenletsel gesproken, vooral met mensen die geen idee hadden wat zoiets inhoudt. Nu ze voor een ‘deskundig' publiek optreedt, zal ze mogelijk meer herkenning tegenkomen. Maar iedere vorm van hersenletsel heeft ook eigen kenmerken en ieder mens is anders, vooral in dit soort aandoeningen. U hoeft zich niet aan te melden voor deze bijeenkomst en deelname is gratis. Meer info: www.nahcafedenbosch.nl/brein/.