Strandbaden weer officieel geopend

DEN BOSCH | De strandbaden Oosterplas en Engelermeer zijn vanaf maandag 16 mei officieel geopend voor publiek. In de afgelopen twee weken is alles weer in gereedheid gebracht en zijn de eerste bezoekers al gesignaleerd. De gebruikelijke openingstijden zijn van 09.30 tot 17.30 uur. Bij slecht weer sluit de post om 16.00 uur. Het kan incidenteel voorkomen dat er geen toezicht aanwezig is en eventueel ook dat het toiletgebouw niet open is. Dit komt omdat er momenteel te weinig arbeidskrachten beschikbaar zijn. Op de strandbaden in de wijk De Groote Wielen en de Zuiderplas is sowieso geen toezicht aanwezig.

Geraniummarkt
In de binnenstad

DEN BOSCH | Ieder jaar met Hemelvaartsdag verandert de Bossche binnenstad in een bloemenzee. Op donderdag 26 mei 2022 wordt voor de 38ste keer de Geraniummarkt georganiseerd. Deze markt is niet alleen leuk voor geraniumliefhebbers. Er is een uitgebreid aanbod van bloemen, planten en tuinaccessoires, meubels en aankleding op de Geraniummarkt te koop. Ook de winkels en de horeca in de binnenstad zijn natuurlijk geopend. De geraniummarkt is van 09.00 tot en met 17.00 uur te bezoeken. Entree is voor iedereen gratis. U kunt op verschillende manieren naar de binnenstad van Den Bosch komen. Komt u op de fiets, auto óf het openbaar vervoer? Bekijk dan de mogelijkheden op de website Visit Den Bosch: www.denboschregion.nl/nl/den-bosch/plan-je-bezoek.

Orgelconcert
in de Sint-Jan

DEN BOSCH | Op dinsdagavond 24 mei is het eerste orgelconcert van het seizoen 2022 op het groot orgel van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Onder het motto 'Veni Creator, Kom Heilige Geest' speelt de cantor-organist van de Maastrichtse Lievevrouwebasiliek - Hans Leenders - een gevarieerd programma. Leenders is ook docent aan het Maastrichts conservatorium. Hij speelt deze avond werken uit de zeventiende en achttiende eeuw. Van de Fransman Louis Marchand tot Duitse componisten als Georg Böhm, Samuel Scheidt en uiteraard ook de grootmeester van het orgel Johann Sebastian Bach.
Het concert in de Sint-Janskathedraal begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro. Kijk voor aanvullende informatie op de website: www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl.