Vught in de middeleeuwen

VUGHT | Tot en met 3 juli is in DePetrus in Vught de expositie 'Het middeleeuwse Vught’ te bewonderen. Deze expositie geeft een overzicht van de vondsten die gedaan zijn tijdens opgravingen op het Maurickplein, het Marktveld, kasteel Maurick en op kasteel Spreeuwenburg aan de Taalstraat in Vught. Door deze opgravingen is de kennis van het Middeleeuwse Vught aanzienlijk toegenomen. De tentoonstelling is dagelijks te zien tijdens openingstijden van DePetrus. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kom ook genieten van het witte goud

VELDHOVEN | Komende vrijdag gaat de 6e editie van Asperges op de Velden van start. Dit culinaire festijn duurt tot en met Tweede Pinksterdag (6 juni). Asperges op de Velden is een inmiddels welbekend evenement in de regio waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top genieten van het witte goud, de trots van het Brabantse land, in een unieke omgeving in de natuur. Bijna drie weken lang verrijst midden in de velden van Aspergekwekerij Kelders in Veldhoven een stijlvol ingericht pop-up restaurant waar dagelijks culinaire lunches en diners worden bereid. Uiteraard met de vers gestoken asperges van het land gecombineerd met diverse Brabantse streekproducten. Het evenement biedt ook dit jaar weer een uitgebreid en gevarieerd programma. En is geschikt voor jonge en oude gasten, voor particulieren en zakelijke gezelschappen. Net als voorgaande jaren zullen toonaangevende restaurants in het pop-up restaurant koken met de vers gestoken asperges van het land. Reserveren en meer informatie: www.aspergesopdevelden.nl.

Filmklassiekers
bij Vue Cinema

DEN BOSCH | Filmliefhebbers kunnen vanaf nu het hele jaar door genieten van nostalgische klassiekers bij Vue Cinema in den Bosch. De vertoningen zijn op zaterdagmiddag om 15.30 uur en op maandagavond om 19.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.vuecinemas.nl.