Blauwe stoeltjes gratis binnenstadbus krijgen opknapbeurt

DEN BOSCH | Op 4 plekken in de binnenstad staan blauwe stoeltjes. Omdat iedereen anders is, zijn ook de stoelen allemaal anders. Eén ding hebben ze gemeen, ze staan langs de route van de gratis binnenstadbus van Gastvrij ’s-Hertogenbosch.

Na vier jaar trouwe dienst zijn de stoeltjes toe aan een opknapbeurt. De blauwe stoeltjes staan daarom vanaf half mei tot uiterlijk begin juli in de werkplaats van Studio Corvers uit Den Bosch; de ontwerper van de stoelen. Bij het station, het Noordbrabants Museum en het Jheronimus Bosch Art Center staat nu tijdelijk een bankje op de plek van de blauwe stoeltjes.
De binnenstadbus gaat binnenkort ook een andere route rijden. De tramkade, de Citadellaan en de Diezebrug worden aan de route toegevoegd. Daarom komen er ook blauwe stoeltjes aan de Boschdijkstraat, Citadellaan, Pastoor de Kroonstraat en Sint Josephstraat. Het totaal aantal blauwe stoeltjes gaat hierdoor van 11 naar 17. Om de duur van de route gelijk te houden, gaat de lus Pettelaarseweg, Zuiderparkweg en Palestrinastraat met ingang van 1 juli uit de route.

De gratis binnenstadbus is een initiatief van de stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch. De vrijwilligers van deze stichting staan bekend als de Blauwe Engelen.