Dames 1 HC Den Bosch is landskampioen seizoen 2021-2022! De derde en allesbeslissende wedstrijd in de finale van de play-offs tegen SCHC werd in eigen huis met 2-1 gewonnen. (Foto: Henk van Esch)
Dames 1 HC Den Bosch is landskampioen seizoen 2021-2022! De derde en allesbeslissende wedstrijd in de finale van de play-offs tegen SCHC werd in eigen huis met 2-1 gewonnen. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

HC Den Bosch pakt de titel in laatste minuut

DEN BOSCH | Wat was het zondagmiddag spannend op het sportcomplex van HC Den Bosch aan de Oosterplasweg in Den Bosch. Nadat de Bossche dames op zaterdag de eerste kans op de titel hadden laten liggen na een 0-1 thuisnederlaag, moest het een dag later alsnog gebeuren in de allesbeslissende derde wedstrijd tegen SCHC uit Bilthoven.

De spanning was dan ook van de gezicht van de speelsters van HC Den Bosch af te lezen. Zeker nadat SCHC in het eerste kwart brutaal de leiding had genomen dankzij een treffer van Ginella Zerbo. HC Den Bosch herpakte zich al snel en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk pas in het derde kwart en kwam op naam van Pleun van der Plas. De Bossche dames gingen in het restant van de wedstrijd met man en macht op zoek naar de winnende treffer, maar die wilde er maar niet in. Op het moment dat iedereen zich neer leek te hebben gelegd bij een shoot-out, kreeg HC Den Bosch in de laatste minuut nog een laatste strafcorner. Met nog slechts 42 seconden op de klok werd deze uiterst koelbloedig benut door wie anders dan Frederique Matla. Daarmee was de 21e landstitel alsnog een feit. Hiermee is Den Bosch eindelijk Amsterdam voorbij (20 landstitels). Na afloop van het laatste fluitsignaal brandde de feestvreugde dan ook in alle hevigheid los. De redactie van de Bossche Omroep feliciteert HC Den Bosch van harte met het landskampioenschap!