Eenheid75 is een spel dat bestaat uit twee onderdelen. Een augmented reality (AR) app en een escaperoom.
Eenheid75 is een spel dat bestaat uit twee onderdelen. Een augmented reality (AR) app en een escaperoom.

Gemeente wil bewustwording criminaliteit vergroten met unieke game

Politiek

DEN BOSCH | Er komt een unieke game in de gemeente ’s-Hertogenbosch die iedereen kan spelen: Eenheid75.

Dagelijks zet de gemeente zich, samen met de politie en andere veiligheidspartners, in tegen ondermijning van met name drugscriminaliteit. De meldingen van inwoners zijn daarbij heel belangrijk. Zij zien wat er gebeurt in de buurt. Vaak blijkt dat zij de signalen dagelijks tegenkomen, maar ze niet herkennen. Ze weten niet precies waar ze op moeten letten, wat signalen zijn, waar ze moeten melden en waarom melden belangrijk is. Om daar verandering in te brengen is het spel ‘Eenheid 75’ ontwikkeld. Vanaf 1 juni ontvangt iedereen in de gemeente ’s-Hertogenbosch tegelijkertijd met de Bossche Omroep een speciale editie van een gameblad! Dit is de start van het spel met opdrachten en meer informatie over ondermijning en drugscriminaliteit. In de krant maken mensen ook kennis met het spel Eenheid75.

Augmented reality app

Eenheid75 is een spel dat bestaat uit twee onderdelen. Een augmented reality (AR) app en een escaperoom. Het leukste is om eerste de AR app te spelen en daarna de escaperoom. Maar de onderdelen zijn ook los van elkaar te spelen. Met behulp van de augmented reality (AR) app ´Eenheid75´ ga je op zoek naar verdachte situaties in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Via aanwijzingen word je geleid naar checkpoints. Per checkpoint bekijk je een verdachte situatie via de AR app. Ieder object omvat een opdracht waarbij je per situatie het juiste codewoord moet ‘melden!’ in de app.

Escape Room

Na het opsporen van de verdachte situaties gaat het verhaal verder. Vanaf zaterdag 18 juni opent een gratis pop-up escape room onder het Stadhuis (Raadskelder aan de Markt in Den Bosch). Daar beleef je de spectaculaire ontknoping van het meeslepende verhaal rond drugscriminaliteit. De escaperoom speel je logischerwijs na het spelen van de AR game. Liever alleen de escaperoom spelen? Ook dat is mogelijk!

Speel gratis

De game is voor jong en oud. Iedereen kan meedoen. Individueel of in een team. Helemaal gratis! De enige voorwaarde is dat je in het bezit moet zijn van een smartphone die AR ondersteunt. Je kunt de AR app spelen vanaf 1 juni en de escaperoom vanaf zaterdag 18 juni tot en met het einde van de zomervakantie! De escaperoom is geopend op woensdag en zaterdag. Meer informatie en reserveren van de escaperoom kan via de website van eenheid75: https://eenheid75.nl.