Ingezonden brief over buslijn 80

DEN BOSCH | 'Bus 61 was een buslijn waar veel ouderen in de omgeving van de Pettelaarseweg gebruik van maakten om naar de St. Jan of binnenstad te gaan, of een terrasje op de Parade te bezoeken. Bus 61 rijdt helaas niet meer door de stad en stopt dus ook niet meer bij de Parade. Hiervoor is buslijn 80 in de plaats gekomen. Deze rijdt vanaf het transferium over de Pettelaarseweg waar hij bij de bushaltes echter niet mag stoppen. Soms laat de buschauffeur zelfs het bordje 'sorry' zien. Dit geldt ook voor het omgekeerde traject vanaf de Parade naar het transferium bij het Provinciehuis. Ook met Ov-jaarkaart of contante betaling stopt die bus niet bij de haltes. In 2015 heb ik al met zowel de gemeente als de provincie contact gehad. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Zonder resultaat en zonder reactie terug. Zelfs een buschauffeur die ik sprak vond het belachelijk om de mensen te moeten laten staan. Ik hoop dat hier nog eens goed naar gekeken kan worden en dat ik - net als veel mensen - weer blij met de bus naar de Parade kan gaan of naar de bibliotheek in Huis73.'
Ingezonden door M. Campfens, inwoner van Den Bosch.

San Damianokoor zoekt nieuwe leden

DEN BOSCH | Het San Damianokoor luistert eenmaal per maand de eucharistieviering op in de kerk van de minderbroeders Franciscanen in Den Bosch. Het koor repeteert op maandagmorgen vanaf 10.00 uur. Als je interesse hebt om lid te worden, kun je altijd vrijblijvend een keer komen meezingen. Het koor is vooral op zoek naar heren, zowel hoge als lage stemmen, maar ook dames zijn natuurlijk van harte welkom. Voor meer informatie, kunt u bellen met de dirigent op telefoonnummer 073-6411591.

Wapenborden keren terug in Den Bosch

DEN BOSCH | Het gebeurt maar zelden dat musea objecten uit de late middeleeuwen kunnen verwerven. De recente aankoop door Het Noordbrabants Museum van twee uit 1481 daterende wapenborden van ridders van de Orde van het Gulden Vlies mag dan ook gerust heel bijzonder worden genoemd. De wapenborden herinneren aan één van de hoogtepunten van de Brabantse geschiedenis: het in opdracht van Maximiliaan, aartshertog van Oostenrijk, te 's-Hertogenbosch georganiseerde kapittel van de Orde van het Gulden Vlies. Speciaal voor het kapittel was het koorgestoelte van de Bossche Sint-Jan versierd met 27 decoratieve wapenborden, waarop de wapens van de leden van de ridderorde waren afgebeeld. De twee aanwinsten, verworven met steun van de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar Jheronimus Fonds) en Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum, zijn vanaf nu te zien in de historische presentatie 'Het Verhaal van Brabant'.