Van der Valk vangt vluchtelingen op

DEN BOSCH | Gezien de nijpende situatie in Ter Apel doet de staatssecretaris een dringend verzoek aan gemeenten om opvangplekken te realiseren voor vluchtelingen. Hotel Van der Valk gaat hiervoor plekken beschikbaar stellen op haar locatie Kasteel Meerwijk in Den Bosch. Dit doet zij in samenwerking met het COA. Samen organiseren zij de opvang, catering, begeleiding en beveiliging voor de vluchtelingen die hier afgelopen vrijdag zijn gearriveerd. In totaal gaat het om de noodopvang van 75 vluchtelingen uit Ter Apel voor een periode van drie maanden. De gemeente spreekt haar waardering uit voor het initiatief dat Van der Valk hierin samen met het COA neemt.

Zomerbridge in D'n As in Empel

EMPEL | Bridgeclub Safety Play verzorgt in de periode van 2 juni tot en met 25 augustus (uitgezonderd 14 en 21 juli) wekelijks een zomerdrive op de donderdagavond in Cultureel Centrum D’n As aan de Asmunt 3 in Empel. Aanmelden per paar (uiterlijk 19.30 uur). De kosten voor niet-leden bedragen 2,50 euro.

Donatie voor
‘ABC leer mee’

DEN BOSCH | Onverwacht werd ‘ABC leer mee’ rond carnaval verrast met de mededeling dat Rotaract Den Bosch een Oeteldonks carnavalsembleem had ontworpen en ging verkopen voor een lokaal goed doel. Als goed doel had Rotaract Den Bosch gekozen voor ‘ABC leer mee’. De opbrengst van de verkoop heeft een bedrag van (bijna) vier cijfers voor de komma opgeleverd! Dit bedrag is besteed aan gratis lesmateriaal en taallessen voor vluchtelingen uit Oekraïne die in Den Bosch verblijven.

Libéma Open gaat zaterdag van start

ROSMALEN | Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 juni vindt op het terrein van het Autotron in Rosmalen de Libéma Open 2022 plaats; het grootste en meest prestigieuze grastennistoernooi van Nederland. Het toernooi is al vele malen van naam veranderd, maar tennisliefhebbers uit binnen- en buitenland weten ondanks dat precies wat ze kunnen verwachten op de buitenbanen van het Autotron in Rosmalen: toptennis en uitgebreide faciliteiten met aan de tennissport gerelateerde stands en activiteiten. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op https://libema-open.nl.