Natuurwandeling met gids door de Bossche Broek

DEN BOSCH | IVN 's-Hertogenbosch presenteert op dinsdag 21 juni van 19.30 tot 21.30 uur een zomeravondwandeling door het Bossche Broek, op de langste dag van het jaar. Zien we reeën in de verte of kevers dichtbij? IVN natuurgidsen ontdekken altijd onverwachte natuurverhalen. Tip: kom lekker op de fiets! Verzamelen op de hoek Hekellaan en Pettelaarseweg in Den Bosch. Kijk voor informatie op de website: www.ivn-s-hertogenbosch.nl.

HEVO-koor viert vijftigste verjaardag met optreden

ROSMALEN | Na enkele keren vanwege corona afgelast te zijn, is het dan eindelijk zover. Op vrijdag 10 juni viert het HEVO-koor (foto boven) haar 50-jarig jubileum. Het koor verzorgt op deze dag een speciaal jubileumoptreden in De Kentering aan de Dorpsstraat 54 in Rosmalen. Met als muzikale gasten het orkest Da Capo. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Belangstellenden kunnen tegen betaling van 5 euro een toegangskaartje kopen. Dit is inclusief 1 consumptie. De kaartjes zijn verkrijgbaar op de dag zelf bij De Kentering. U kunt van tevoren wel kaartjes reserveren via e-mail: theovanpinxteren66@gmail.com, of andremetakeller@home.nl.

Slootjesdagen bij stadsboerderij Hof Eyghentijds

ROSMALEN | IVN 's-Hertogenbosch is op zondag 12 juni van 10.00 tot 12.00 uur te gast bij de stadsboerderij Hof Eyghentijds aan de Lunerkampweg in Rosmalen voor de 'Slootjesdagen'. Wist je dat die mooie libel in de zomer eerst een jaar onder water leeft en jaagt op kleine beestjes? En vind je misschien die grote geelgerande waterkever of een waterschorpioen? Ontdek deze ochtend met een schepnet de wondere onderwaterwereld. En als je zelf geen schepnet hebt, dan leen je er toch eentje. Tip: kom lekker op de fiets! Contact en meer informatie: gidsen@ivn-s-hertogenbosch.nl.

Orgelconcert door Marcel Verheggen in de Sint-Jan

DEN BOSCH | Dinsdagavond 7 juni bespeelt Marcel Verheggen uit Maastricht het groot orgel van de Sint-Janskathedraal in den Bosch. Marcel Verheggen is organist van de Sint-Servaasbasiliek en hoofdvakdocent orgel aan het conservatorium in Maastricht. Hij houdt zich bezig met alle soorten muziek. Van de vroegste orgelmuziek, tot aan het uitvoeren van premières in samenwerking met componisten. Ook is hij actief als improvisator. Thema van zijn concert is de hoop, die te midden van niet aflatende oorlogen, onrecht en uitbuiting steeds levend blijft in de christelijke gedachte. Pasen en Pinksteren indachtig speelt Verheggen passende werken van oudere componisten als Bach, Graun en Mendelssohn, maar ook jonger werk van Verschraegen, Vogel, Evans en Preston. Aanvang om 20.00 uur. Entree: 10 euro.

'Koffie bij de Piano' met jong talent Martin Kaptein

DEN BOSCH | Op zondag 5 juni om 11.00 uur gaat een nieuwe editie van 'Koffie bij de Piano' van start bij Podium Azijnfabriek aan de Triniteitstraat 19 in Den Bosch. Het hoofdprogramma wordt verzorgd door Martin Kaptein. Deze jonge klavierleeuw brengt dan een boeiend muziekprogramma ten gehore. Martin is finalist van het Grachtenfestival concours 2020 met als extra prijs concerten in heel Nederland! Ook was hij winnaar van de ‘St. Cecilia International Piano Competition’ in Porto met een reeks recitals in Portugal. De jonge pianist volgde les bij Michail Markov, Frank van de Laar en Vitaly Samoshko. Op deze eerste zondag van juni zorgt Mylan Tran voor de presentatie en Evander Eijsink speelt in het voorprogramma. Reserveren: www.podia-klassiek.nl.

Nieuwe tentoonstelling in Willem Twee Kunstruimte

DEN BOSCH | Van 4 juni tot en met 17 juli kun je bij Willem Twee Kunstruimte aan de Boschdijkstraat de tentoonstelling 'Beyond Printed Matter' komen bewonderen. Deze expositie is een samenwerking tussen Willem Twee Kunstruimte en Grafisch Atelier Den Bosch en maakt deel uit van een terugkerende reeks tentoonstellingen rondom grafiek. De opening is op zaterdag 4 juni van 17.00 tot 19.00 uur met een performance door An Onghena & Jivan van der Ende en een DJ set door DJ Kingston Hi-Fi. Daarna is deze geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemende kunstenaars: Hadassah Emmerich, May Heek, An Onghena & Jivan van der Ende, Dries Segers, Sissel Marie Tonn, Rob Voerman en Sjoerd Westbroek.