Op 25 juni strijden de vier Nulandse Maestro’s op het Prins Bernhardplein om de titel 'Maestro van Nuland'. Op de foto van links naar rechts Hans van der Donk, Mart van Lokven, Esther Korsten en Jared Kerkhof.
Op 25 juni strijden de vier Nulandse Maestro’s op het Prins Bernhardplein om de titel 'Maestro van Nuland'. Op de foto van links naar rechts Hans van der Donk, Mart van Lokven, Esther Korsten en Jared Kerkhof.

Wie wordt de allereerste ‘Maestro van Nuland’?

Verenigingen

NULAND | Wordt het de enige vrouwelijke deelnemer, Esther Korsten? Prins Hans van der Donk die ook muziek maakt bij het gilde Sint Antonius Abt? Of de voorzitter van voetbalvereniging Nulandia, Mart van Lokven? Of toch de benjamin van de groep Jared Kerkhof? Zaterdag 25 juni strijden de vier Nulandse Maestro’s om de titel.

Twee jaar moest Nuland wachten op deze eerste editie, maar nu hebben we er allemaal veel zin in. De organisatie bestaande uit de broers Twan en Bas van Erp, Ruben van Hoek, Nico Bijveld en Wilfred van Erp zijn blij met het concept wat ze hebben neergezet. Het belooft een fantastische avond te worden! Elke Maestro zal twee nummers dirigeren. Deze worden beoordeeld door een professionele jury. Ook het publiek kan een stem uitbrengen. De winnaar zal afsluitend nog, net als zodat het op tv gebeurt, de bekende Radetzki mars dirigeren. De Maestro’s worden allen begeleid door een coach.

Oefening baar kunst

De sfeer tussen de Maestro’s onderling is bijzonder goed, maar nu ze meedoen willen ze ook allemaal winnen! Ze oefenen daarom veel thuis, luisteren naar de muziek, leren deze van buiten en oefenen vervolgens met het orkest. Maestro Esther oefende zelfs op de loopband. Ze hebben er dan ook allemaal al veel tijd in gestoken.

Vooruitgang

De Maestro’s bepalen het tempo of de speelmanier, dat vraagt van het orkest ook dat ze goed moeten kijken en reageren op wat er gebeurt. Op de repetities is al veel gelachen. De muzikanten zien echter wel verschillen tussen de maestro’s, maar nog leuker; ook de vooruitgang. Het harmonie orkest laat daarnaast ook van zich horen. Vlotte, herkenbare muziek. Elvis Presley, Abba en Kennsington, uit alle jaren zit er wat bij. De opening van het concert wordt verzorgd door de slagwerkgroep. De Maestro’s worden in het voortraject gefilmd. De opnames zijn op zaterdag 25 juni op Tv-schermen te zien voor het publiek.

Praktische informatie

Kaarten voor dit muzikale evenement op zaterdag 25 juni zijn te koop bij Albert Heijn Nuland. Online reserveren kan natuurlijk ook en wel op de website van Harmonie Union: www.harmonieunion.nl. Het concert wordt gehouden op het Prins Bernhardplein in Nuland. Aanvang om 19.00, maar vanaf 18.30 is het plein al geopend voor publiek. Het concert gaat overigens altijd door. Ook bij slecht weer. Want dan wordt het gehouden in gemeenschapshuis De Meent in Nuland.