Soy Kroon kruipt in de huid van Merlijn Kamerling en laat diepe indruk achter.
Soy Kroon kruipt in de huid van Merlijn Kamerling en laat diepe indruk achter. Foto: Annemieke van der Togt

Multitalent Soy Kroon kruipt in huid van Merlijn Kamerling

Kunst en cultuur

ROSMALEN | Afgelopen seizoen stond Soy Kroon samen met Thomas Cammaert op het toneel van PERRON-3 met het indrukwekkende verhaal van ‘Trompettist in Auschwitz’. Op donderdag 11 mei 2023 keert Soy Kroon terug naar Rosmalen. Deze keer kruipt hij in de huid van Merlijn Kamerling, de zoon van Antonie Kamerling in de solovoorstelling ‘Nu ik je zie’.

Uitgestelde rouw, volwassen worden en de zoektocht naar je eigen identiteit. Multitalent Soy laat in zijn meesterlijke spel zien hoe de zelfverkozen dood van je vader voor een onverwacht sterke bloedband zorgt. Als een detective zoekt hij naar sporen van zijn vader. Daar waar hij steeds intensiever speurt naar zijn vader, komt hij vooral zichzelf tegen. De solovoorstelling ‘Nu ik je zie’ is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Merlijn Kamerling (1998) schreef over de verhouding tot zijn vader Antonie. Antonie Kamerling was een geliefd acteur en zanger en maakte in 2010 een eind aan zijn leven.

Merlijn wordt gespeeld door het 26-jarige multitalent Soy Kroon (bekend van ‘Hoogvliegers’ en ‘The Passion’) die met zijn ontroerende spel een diepe indruk achterlaat.

Praktische informatie

‘Nu ik je zie’ met Soy Kroon zie je op donderdag 11 mei in PERRON-3 in Rosmalen. Meer informatie & tickets: theateraandeparade.nl.