Tbs met dwangverpleging geëist voor doodsteken halfzus

DEN BOSCH | Tegen Bouchra D. (22) is tbs met dwangverpleging geëist voor het doodsteken van halfzus Anouk. Onderzoek heeft uitgewezen dat D. aan diverse stoornissen lijdt en daardoor volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de steekpartij.

door Lisette Broess-Croonen
Tijdens de zitting vertelt de officier van justitie van minuut tot minuut wat er die bewuste zaterdag, 23 oktober 2021, is gebeurd. Het leidt tot veel emoties onder de aanwezigen. D. was al een tijdje zichzelf niet, zo blijkt uit getuigenverhoren. Haar omgeving maakte zich ernstige zorgen en haar moeder was van plan om na het weekend de huisarts te bellen. De leegte die familie en vrienden in haar ogen zagen, vonden ze eng.
Die bewuste zaterdag kwam D. terug van de verjaardag van haar nichtje. Ze ging op bed liggen, maar toen ze Anouk zag, hoorde ze stemmen in haar hoofd die zeiden dat Anouk haar iets aan zou doen. Ze moest Anouk vermoorden. Ze pakte een mes en stak haar in de hals en het rechterbeen. Anouk weet nog een foto van zichzelf te maken en naar haar ouders te sturen met de tekst ‘Ik ben dood.” Toen ze daarna probeerde te vluchten naar de buren, ging D. haar achterna en stak nog ruim honderd keer op haar in.
Lees verder op pagina 7.