Parkinson(isme) Café over stress, mindfulness en yoga

ROSMALEN | Dinsdag 14 juni is er voor mensen met parkinson(isme), hun verwanten, mantelzorgers en andere belangstellenden weer een Parkinson(isme) Café in SCC De Biechten aan de Vincent van Goghlaan 1 in Rosmalen. Inloop vanaf 13.30 uur, aanvang om 14.00 uur en einde rond 15.30 uur.

Gastspreekster Anouk van der Heide is verbonden aan het Parkinson Expertisecentrum van het Radboud UMC. Daar wordt veel onderzoek gedaan. Zij legt uit wat stress is, waarom stress een belangrijke rol speelt bij Parkinson en hoe bijvoorbeeld mindfulness kan worden gebruikt om stress te verminderen. Dit zou een positief effect op klachten kunnen hebben. Uiteraard is er gelegenheid tot het delen van ervaringen en het stellen van vragen.
Jolanda de Ruijter is Yogadocente en gespecialiseerd in yoga voor mensen met de diagnose Parkinson(isme). Yoga is bewegen met aandacht. Het werkt voor velen stressverminderend. Om te laten zien hoe dit alles werkt, sluit Jolanda de middag af met een yogasessie waaraan iedereen mee kan doen.