Koffie bij de Piano met Anna Nebaba

DEN BOSCH | Zondag 3 juli om 11.00 uur gaat bij Podium Azijnfabriek een nieuwe editie van ‘Koffie bij de Piano’ van start. Het hoofdprogramma wordt verzorgd door pianiste Anna Nebaba, de prelude door Jaydan Ordonez en Mylan Tran presenteert het geheel.
Deze juli-editie is voor de talentvolle 17-jarige Oekraïense pianiste Anna Nebaba. Anna vluchtte met haar moeder en zus uit Oekraïne en verblijft sindsdien in Abcoude. Entree: 15 euro. Reserveren: www.podia-klassiek.nl. De opbrengst gaat naar een stichting die steun biedt aan jonge Oekraïense musici wiens leven door de oorlog is ontwricht.

Zomerbridge in De Lachende Vis

EMPEL | Bridgeclub De Lachende Vis verzorgt in de periode van 7 juni tot en met 30 augustus wekelijks een zomerbridgedrive op dinsdagavond in café De Lachende Vis in Oud Empel. Aanmelden per paar (uiterlijk 19.30 uur). Kosten niet-leden: 2 euro.

Lezing over Frederick Franck

DEN BOSCH | In de tuin van het Stadsklooster staat een beeld van Franciscus van Assisi met vogels. Het werd gemaakt door Frederick Franck. Als schilder, beeldhouwer en auteur van meer dan 35 boeken over het leven, de kunst en transreligieus denken, is hij ook bekend om zijn interesse in de menselijke spiritualiteit. Zijn leven lang hield hij zich bezig met de vraag: 'Wat betekent het om mens te zijn?'. Broeder Fer van der Reijken vertelt op zaterdag 18 juni van 10.30 tot 12.30 uur over het leven van Frederick Franck, wat hem ten diepste bezig hield en laat een groot aantal werken van hem zien. De lezing is in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch. Gratis entree, vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden via s-hertogenbosch@minderbroedersfranciscanen.net.

Meet & Greet met Joris Gaymans 

DEN BOSCH | Op zondag 12 juni van 13.00 tot 17.00 uur is Joris Gaymans te gast in Museum Slager. Hij geeft dan een persoonlijke toelichting bij de expositie ‘Joris Gaymans in dialoog met Tom Slager' waarin zijn bronzen beelden de (neo-)impressionistische schilderijen ontmoeten van Tom Slager, de jongste van de acht kunstenaars Slager. Voor meer informatie en/of reserveren: www.museumslager.com.