Franciscaanse Beweging gaat wandelen in Ubbergen

DEN BOSCH | Op zaterdag 25 juni van 10.30 tot 16.30 uur verzorgt de Franciscaanse Beweging een wandeling van 12 tot 14 kilometer in Ubbergen (nabij Nijmegen). Kosten: 5 euro. Vertrek vanuit Ubbergen. Aanmelden: shop.franciscaansebeweging.nl. Weerbarstige vreugde is het thema van de wandeling. Na een inleiding op het thema wandelen de deelnemers over acht 'bergen' en door bossen in het ‘Rijk van Nijmegen’. Met prachtige vergezichten over polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. Deze route geeft een prachtig beeld van de stuwwal bij Nijmegen. Het is een stevige wandeling met enkele beklimmingen en afdalingen. Meer informatie over de wandeling is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

Optreden The Ceder Stars & Friends in De Kentering

ROSMALEN | Op zondag 26 juni van 15.00 tot 19.00 uur verzorgen The Ceder Stars een optreden in De Kentering aan de Dorpstraat 54 in Rosmalen. Deze zestiger jaren beatband speelde op jonge leeftijd al voor de Belgische televisie, maakte een plaatopname en was vooral bekend om hun tweemaandelijkse optreden in de toenmalige Veemarkthallen. Georganiseerd door het bestuur van een grote fanclub, werden daarvoor alle toenmalige bekende Nederlandse artiesten naar Den Bosch gehaald. Oprichters van The Ceder Stars - Henk van Gulik en Ad Pijnenburg - vonden elkaar enige jaren na veertig jaar opnieuw. De klik was direct terug. Er werd besloten tot een eenmalig optreden. Daarvoor zochten en vonden ze bevriende (oud)muzikanten die mee wilden werken. Het optreden werd een groot succes. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Maar dan wel op een grotere locatie. Na de corona is het zover, dansen op muziek van The Shadows, ZZ, Cliff, Elvis, The Beatles, The Mavericks en meer. En er komen heerlijke duetten voorbij. Entree is gratis.

Kerk in Engelen op donderdag geopend voor publiek

DEN BOSCH | Tot en met oktober is de Oude Lambertuskerk in Engelen iedere donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Adres: Kerkhof 3. Bezoek de kerk voor een moment van bezinning en kom even helemaal tot rust. Daarnaast is er een expositie van lokale kunstenaars te bezichtigen.

Het Mooie Kinderboekenfestival in de Verkadefabriek

DEN BOSCH | Het Mooie Kinderboekenfestival reist dit jaar langs drie steden met edities in Amsterdam, Nijmegen en op zondag 19 juni in de Verkadefabriek in Den Bosch. Tijdens dit vrolijk familiefestival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen. De kleinste bezoekers ontmoeten een slangenbezweerder, luisteren naar het liefdesverhaal van Beer en Pinguïn mét diashow en krijgen een cursus mimespelen. Ook kunnen ze naar het muzikale kostgrondje van Anansi afreizen, of hulpboswachter worden met tips van boswachter Tim. De oudere kinderen starten hun reis in het prehistorische Doggerland en zoeken naar verborgen codes om het geheim van de blauwe de deur te kraken. Ze maken hun eigen gouden geluksketting en ontdekken het mysterieuze continent Terra Ultima. Natuurlijk is er ook muziek. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kinderboekenfestival.nl.

Workshop natuurmandala’s leggen in de kloostertuin

DEN BOSCH | Op zaterdag 18 juni van 13.30 tot 15.30 uur presenteren Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse Beweging een workshop natuurmandala’s leggen in de kloostertuin aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch. Kosten: 12,50 euro. Kom je verbondenheid met de natuur ervaren door natuurmandala’s te leggen! Aanmelden: shop.franciscaansebeweging.nl.

Nieuwe editie van het MiNC-café in de Verkadefabriek

DEN BOSCH | Op maandagavond 13 juni is er een nieuwe editie van het MiNC-café in de Verkadefabriek met wederom een mooi programma met boeiende en actuele onderwerpen. De zaal gaat open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom. De toegang is gratis. Het thema van deze editie is geconcentreerd rondom de verdroging van het landschap rondom de stad en duurzaam bouwen. Een bijzonder actueel thema dus!