Lezing Spaanse kunstenaars in Noordbrabants Museum

DEN BOSCH | Op zondag 19 juni verzorgen de Spaanse kunstenaars Fernando Sánchez Castillo en Susanna Inglada een Engelstalige lezing over hun eigen werk in Het Noordbrabants Museum. 

De lezing heeft als onderwerp de rol van migratie in de kunst waaraan invulling wordt gegeven vanuit Spaans perspectief. De lezing maakt deel uit van een cultureel randprogramma dat georganiseerd wordt in het kader van de Spaanse wielerronde La Vuelta, die deze zomer in Nederland plaatsvindt. Het Noordbrabants Museum en Willem Twee Kunstruimte organiseren samen met Stedelijk Museum Breda, Artists-in-residence Witte Rook en kunsthistorica Krista van der Bron dit programma in de drie steden waar de Vuelta start: Utrecht, Den Bosch en Breda. Kunstenaars en curatoren uit Nederland en Spanje vertellen over hun werk en ervaring als migrant, kunstenaar of curator in het licht van onze gedeelde historie. 

Aanvang lezing: 11.30 uur. Inloop vanaf 11.00 uur. Einde rond 13.00 uur. Aanmelden: info@witterook.nu, of kijk op www.witterook.nu.