Van links naar rechts Melle van het CvTB, kapster Kim, teamleider Annelies en winkelvoorzitter Lisette.
Van links naar rechts Melle van het CvTB, kapster Kim, teamleider Annelies en winkelvoorzitter Lisette. Foto:

Vincentiusvereniging steunt de Verzorgingsbank

DEN BOSCH | De Vincentiusvereniging ondersteunt de Bossche Verzorgingsbank. Met dit initiatief van Wellnesspark Den Bosch in samenwerking met het CvTB (Centrum voor trajecten en Bemoeizorg) en zorgverzekeraar CZ kunnen mensen met een smalle beurs gratis naar de kapper, de manicure of de schoonheidspecialist.

Klanten en medewerkers van de Kringloopwinkel en Eethuis Het Anker van de Vincentiusvereniging aan de Havenstraat in Den Bosch werden op donderdag 9 juni verwend en verzorgd door de initiatiefnemers. “Eén van onze klanten was tot tranen toe geroerd. Zo fijn vinden zij dit gebaar”, aldus één van de teamleiders van de winkel.

Rechtop
”Den Bosch heeft een voedselbank. Maar een verzorgingsbank is minstens zo belangrijk, weet Paul Rooijmans van het CvTB: “Je ziet mensen in positieve zin veranderen als ze bijvoorbeeld zijn geknipt of geschoren. Ze lopen bij wijze van spreken weer rechtop de deur uit.” Voor mensen met een smalle beurs zit een kapper, manicure- of pedicurebehandeling er vaak niet in. De initiatiefnemers hopen daar structureel verandering in te kunnen brengen.

Leeg
Met de verwenmiddag bij de Vincentiusvereniging is het potje van de initiatiefnemers echter helemaal leeg: “Wij hebben onder meer bij het Inloopschip voor dak- en thuislozen en bij stichting De Loods mensen met een smalle beurs in de watten gelegd. Wij zouden hier graag mee door gaan omdat wij merken hoe belangrijk dit is voor de eigenwaarde van mensen”, vertelt kapster en initiatiefnemer Annemieke van Drunen van kapsalon Annemieke in Den Bosch.

Enthousiast
De Vincentiusvereniging is enthousiast over het initiatief van Welllnesspark Den Bosch in samenwerking met het CvTB en CZ. Voorzitter Hans van Veen: “Wij merken dat de behoefte groot is. Wij hebben dan ook besloten dit initiatief te ondersteunen met een bijdrage van 1.000 euro. Wij reiken op donderdag 9 juni een cheque met dit bedrag uit aan de initiatiefnemers. Wij doen dit ook namens de vrijwilligers in de Kringloopwinkel, die ieder jaar een deel van de omzet aan een goed doel schenken."

De Vincentiusvereniging biedt directe en persoonlijke hulp aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven of daarin dreigen terecht te komen. Meer informatie: www.vincentiusdenbosch.nl.