Activiteiten in het kader van Keti Koti

DEN BOSCH | Volgend jaar (2023) is de slavernij officieel 150 jaar afgeschaft. Dit jaar wordt ook in Den Bosch Keti Koti gevierd en herdacht. Want ook in de gemeente ‘s-Hertogenbosch is de doorwerking van het leed veroorzaakt door de slavernij aanwezig. Keti Koti Den Bosch is een initiatief van onder andere Wi Eyfi Fasi (in oprichting), 's- Hertogenbosch in dialoog en Radar. Ter ere van keti Koti worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo presenteert Delano Hankers op dinsdag 21 juni van 19.00 tot 20.30 uur de lezing 'De Doorwerking van Slavernij'. Deze lezing gaat over de betekenis van Keti Koti, de invloed van het slavernijverleden op het heden en op de handelingsverlegenheid van witte mensen. Locatie: BBS Nieuw Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 in Den Bosch. Op dinsdag 28 juni van 17.00 tot 19.00 uur is het tijd voor 'Dialoogtafels Noorderpoort'. Hier wordt gesproken in gezelschap over de ervaringen van discriminatie en ongelijkheid. Welke verschillen en overeenkomsten zijn er te zien? Locatie: de Noorderpoort aan het Het Wielsem 2 in Den Bosch. Op woensdag 6 juli van 17.00 tot 19.00 uur is er tenslotte een voetbalwedstrijd en dialoogtafels voor jongeren met het T.O.M. Project. Aanmelden voor de verschillende activiteitenkan bij Yvonne de Lege: y.delege@radar.nl, of telefonisch op 06-25251055.

Orgelconcert Vincent van Laar

DEN BOSCH | Op dinsdagavond 21 juni om 20.00 uur bespeelt Vincent van Laar het groot orgel. Van Laar studeerde orgel en klavecimbel, onder meer bij Harald Vogel en Bob van Asperen. Zijn grote passie is de muziek van J.S. Bach. Daarnaast gaat zijn voorliefde uit naar de werken van J.P. Sweelinck en het Noord-Duitse orgelrepertoire. Van Laar speelt deze avond werken van Bach en zijn voorlopers Buxtehude en Böhm. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Lezing over Frederick Franck

DEN BOSCH | In de tuin van het Stadsklooster staat een beeld van Franciscus van Assisi met vogels. Het werd gemaakt door Frederick Franck. Als schilder, beeldhouwer en auteur van meer dan 35 boeken over het leven, de kunst en transreligieus denken, is hij ook bekend om zijn interesse in de menselijke spiritualiteit. Zijn leven lang hield hij zich bezig met de vraag: 'Wat betekent het om mens te zijn?'. Broeder Fer van der Reijken vertelt op zaterdag 18 juni van 10.30 tot 12.30 uur over het leven van Frederick Franck, wat hem ten diepste bezig hield en laat een groot aantal werken van hem zien. De lezing is in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch. Gratis entree, een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden kan per e-mail: s-hertogenbosch@minderbroedersfranciscanen.net.