Orgelconcerten in de Grote Kerk

DEN BOSCH | Op zaterdag 25 juni start de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch weer met de orgelconcerten in de serie 'Muziek op Zaterdag'. In deze succesvolle serie wisselen orgelconcerten, evensongs en uitvoeringen van Bach-cantates elkaar af. De orgelconcerten in 2022 zijn thematisch vormgegeven rondom Europa. Het eerste concert, op zaterdag 25 juni, wordt verzorgd door Jamie de Goei, cantor-organist van de Grote Kerk. Hij neemt 'Duitsland' voor zijn rekening en vertolkt werken van Johann Sebastian Bach (6 Schübler-koralen), Felix Mendelssohn-Bartholdy (Sonate III, Andante mit Variationen en Variations Sérieuses) en Johannes Brahms (Praeludium und Fuge in g-moll). Het orgelconcert start om 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Meer informatie over de concerten in de serie is te vinden op www.batzorgel.nl.

Optreden harpiste Lavinia Meijer

DEN BOSCH | Op zondag 26 juni presenteert Stichting Kasteelconcerten Heeswijk een extra concert in Willem Twee Toonzaal in Den Bosch. Niemand minder dan de befaamde harpiste Lavinia Meijer treedt dan op. Aanvang van het concert is 15.00 uur. Geïnspireerd door de minimal music speelt Lavinia Meijer in dit concert muziek van Philip Glass, Ludovico Einaudi en haarzelf. Zij zal pas vlak voor en zelfs tijdens het concert het precieze programma bepalen, geïnspireerd door het moment. Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika.

Reünie ter ere van 100 jaar St Cecilia

ROSMALEN | Muziekvereniging St Cecilia bestaat 100 jaar! Eén van de jubileumactiviteiten is een grote reünie op zaterdag 16 juli in PERRON-3 in Rosmalen. Over een maand is het dus al zover. De organisatiecommissie heeft de uitnodigingen met een aanmeldformulier verstuurd. Bent jij oud-lid en heb je geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar 100jaar@stcecilia.nl. Behalve de reünie en het jubileumfeest op 16 juli, presenteert St Cecilia op woensdag 20 juli een speciale harmonierepetitie samen met alle reünisten. Aanvang om 19.45 in PERRON-3. Kijk voor het laatste nieuws op www.stcecilia.nl/100-jaar/.