Natuurouders zijn (groot)ouders en andere vrijwilligers die het leuk vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur.
Natuurouders zijn (groot)ouders en andere vrijwilligers die het leuk vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur. Foto:

IVN start in het najaar met nieuwe natuuroudercursus

DEN BOSCH | Het IVN biedt leerkrachten, pedagogische medewerkers én (groot)ouders de mogelijkheid een korte cursus te volgen. Na afronding hiervan kunnen zij samen met (school)kinderen de groene omgeving gaan ontdekken.

IVN 's-Hertogenbosch heeft een specifieke natuureducatie-cursus ontworpen voor beroepskrachten én vrijwilligers (leerkrachten, pedagogische medewerkers en ouders en grootouders). Per seizoen is er een apart cursusdeel/module. In 2022 wordt gestart met het thema herfst. Een cursusdeel omvat een binnenavond en twee velddagen. Deelname aan ieder cursusdeel kost 10 euro. Daarvoor ontvangt de cursist lesmateriaal en koffie/thee op de avond. De binnenavond staat gepland op donderdagavond 29 september van 20.00 tot 22.00 uur en de velddagen zijn op zaterdagmiddag 1 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdagochtend 8 oktober van 09.00 tot 12.00 uur. 

Meer weten en/of aanmelden? Neem dan contact op met Jaco Wijsman van de Werkgroep School en Natuur op 06-19966759, of mailen naar natuuroudercursus@ivn-s-hertogenbosch.nl. Je kunt één cursusdeel/module volgen of meer. In 2023 staat de module met als thema lente gepland.