Na de coronatijd zorgde deze middag voor wat welkome afwisseling.
Na de coronatijd zorgde deze middag voor wat welkome afwisseling. Foto:

Stichting Met je hart bezorgt ouderen fijne middag

DEN BOSCH | Honderddertig ouderen uit Den Bosch en Vught hebben op zondag 12 juni bij restaurant IJM bij de IJzeren Man in Vught een middag met barbecue en jeu-de-boules gehad. Stichting Met je hart, die als doel heeft de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden hen.

De deelnemers werden per taxibus naar De IJzeren Man gebracht. Rond het middaguur startte het programma met een potje jeu-de-boules en een barbecue. "Het was een ronduit geslaagde middag, oordeelden verschillende deelnemers na afloop", aldus de stichting. “Ik heb er echt van genoten! Vooral van de gezelligheid onder elkaar,” aldus Mevrouw Van de Water. Mevrouw Driessen vult aan: “Je ziet weer oude bekenden en het is zo fijn om er even tussenuit te zijn.” 

Jubileum
De middag was een initiatief van stichting Met je hart. "Deze ouderen hebben het onderlinge contact hard nodig, vooral na zo'n heftige, eenzame coronaperiode”, zeggen Antoinette Brok en Katrien Wijffels, coördinatoren van het kernteam Vught en s'-Hertogenbosch. De stichting hield in alle 38 gemeenten waar ze actief zijn op dezelfde dag een jeu-de-boules met barbecue. "Dit in aanloop naar ons tienjarig jubileum volgend jaar.” Stichting Met je hart heeft als doel ouderen die zich eenzaam voelen weer te laten genieten.