Vorig jaar won Theaterfestival Boulevard de Toegankelijkheidsprijs. Het festival wil iedereen verwelkomen, mensen met en zonder beperking. Coralie den Adel nam de prijs toen in ontvangst. (Foto: Ben Nienhuis)
Vorig jaar won Theaterfestival Boulevard de Toegankelijkheidsprijs. Het festival wil iedereen verwelkomen, mensen met en zonder beperking. Coralie den Adel nam de prijs toen in ontvangst. (Foto: Ben Nienhuis) Foto: Ben Nienhuis

Meld uw held aan voor Toegankelijkheidsprijs

DEN BOSCH | Ook dit jaar wordt in de gemeente ‘s-Hertogenbosch de Toegankelijkheidsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een inwoner of organisatie die zich buitengewoon inzet voor toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking.

Aanmelden voor de Toegankelijkheidsprijs kan tot en met 7 juli 2022. Uit alle aanmeldingen kiest de jury drie genomineerden. Daaruit volgt de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2022. De prijs is wisseltrofee ‘Haantje de Voorste’ en een geldbedrag van 3.000 euro. De winnaar wordt bekendgemaakt op 6 oktober, in de Week van de Toegankelijkheid. 

Kent u een held die zorgt dat iedereen kan meedoen, ook mensen met een beperking? Meld uw held dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs. Denk bijvoorbeeld aan iemand als Clasien. Zij is coördinator bij Fietsmaatjes Den Bosch én fietst regelmatig met haar kleinzoon Luuk op een duofiets. Of bijvoorbeeld de buurvrouw, die elke week hardloopt met iemand met een visuele beperking. Of een bedrijf dat iedereen de kans geeft op een fijne baan die bij je past, ook als je een arbeidsbeperking hebt. Of dat ene festival, dat zorgt dat het volledig toegankelijk is. Ook voor bezoekers met een beperking.

Kijk voor het aanmelden van kandidaten en voor meer informatie op www.s-hertogenbosch.nl/toegankelijkheidsprijs.