Museumgemaal in Gewande geopend voor bezoek

GEWANDE | Iedere laatste zondag van de maand tot en met september is het museumgemaal Caners in Gewande gratis te bezoeken. Rondleiders leggen uit hoe een gemaal werkt en nemen je mee terug in de tijd. Het gemaal is geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. Tot 1979 heeft het gemaal Caners overtollig water uit de polders naar de Maas gepompt. Het is nu een museum waar je foto's, kaarten en oude werktuigen van het waterschap kunt bekijken. Je kunt de oude dieselmotoren soms horen lopen. Het gemaal ligt tegenover natuurgebied Maasuiterwaard Blauwe Sluis, aan de Krommenhoek 12a in Gewande.

Kloostertuin in het teken van vluchtelingen

DEN BOSCH | De tuinpoort van Stadsklooster San Damiano staat zaterdag 25 juni open voor een middag over vluchtelingen. De Franciscaanse Vredeswacht organiseert de middag in samenwerking met het Stadsklooster en organisaties die met vluchtelingen werken. "Op een leuke, verrassende, leerzame, maar ook ontwapenende wijze wordt ingegaan op het thema vluchtelingen", aldus de organisatie. Er zijn op verschillende plekken in de tuin activiteiten: van een kijkje in de Hollandse spiegel tot een lezing, van muziek tot bezinning rond schrijnende situaties in de wereld. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er een apart parcours, met spelletjes en allerlei creatieve opdrachten. Voor meer informatie, of als je zelf iets wil bijdragen: vredeswacht@gmail.com.

Nieuwe editie Den Bosch Zingt... Fleetwood Mac

DEN BOSCH | Bij Podium Azijnfabriek vindt op 25 en 26 juni Den Bosch Zingt... Fleetwood Mac plaats. "Deze Brits/Amerikaanse band kent diverse muziekstijlen die tot op de dag van vandaag te horen zijn. Het album Rumours uit 1977 was wereldwijd lange tijd het best verkochte album áller tijden, tot Michael Jackson met Thriller kwam. Dat zegt iets over de onverminderde populariteit van de band", aldus de organisatie. Op zaterdag begint het evenement om 20.30 uur en op zondag om 14.00 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via podiumazijnfabriek.nl. Kijk voor meer info op denboschzingt.nl.

Vieringen met koren in Stadsklooster San Damiano

DEN BOSCH | Op zondag 26 juni zijn er twee vieringen in het Stadsklooster San Damiano, bij beiden zal een koor aanwezig zijn. De zondagsviering van 10.30 uur staat in het teken van 'pelgrimeren'. Het klooster vertelt: "Aan het begin van de zomer is het goed om stil te staan bij het 'eropuit trekken’ dat je doet als je op vakantie gaat, maar dat ook verwijzen kan naar de weg die we afleggen in het leven. Tijdens deze eucharistieviering is pelgrimskoor El Orfeon aanwezig, het landelijk koor van het Genootschap van Sint Jacob." Om 17.00 uur is er een avondgebed in de stijl van Taizé plaats in de kloosterkerk. "Aan deze viering zal een projectkoor van ‘het Koorhuys’ onder leiding van Paul Snoek meewerken. Het is een eenvoudige, verstillende viering met veel zang, met Bijbellezing en gebed", aldus het klooster.

Orthinon sluit het seizoen af met de band Serenade

DEN BOSCH | Orthinon organiseert op zondagmiddag 26 juni in het Nico Schuurmanshuis dat het seizoen 2012-2022 er weer op zit. Deze traditionele middag word ondersteunt door de band Serenade uit den Bosch. De band bestaat onder andere uit een paar muzikanten van Paul Perry en de Ceders: Wim Donkers, Gerry van Lent en Willie Pijnenburg. Ferdy Broecks en zangeres Danielle van de Velden komen de gelederen versterken. Serenade brengt muziek ten gehore uit de jaren 70, 80 en 90, wat garant staat voor een gezellige bijeenkomst en de voetjes van de vloer. De middag begint om 15.00 uur, de zaal opent om 14.00 uur. Entree is gratis.

Expositie van kunstenaars van zorgatelier Verbeelderij

ROSMALEN | Zorgatelier Verbeelderij bestaat vijf jaar en houdt daarom van 27 juni tot en met 1 juli een expositie met bijzondere werken in Perron-3 in Rosmalen. Het zorgatelier vertelt: "Verschillende kunstenaars met diverse achtergronden tonen hun werk waarin zij hun eigen verhaal vertellen. De expositie biedt een gevarieerd aanbod, van keramische werken tot borduursels en schilderijen." Bij de Verbeelderij kunnen mensen met psychosociale problemen en fysieke beperkingen samen met gespecialiseerde begeleiders hun creatieve talenten ontwikkelen. Het atelier is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.