Watertappunt geopend

DEN BOSCH | Kinderen en buurtbewoners openden op woensdag 15 juni officieel het watertappunt in de wijk De Muntel. "Het openbare watertappunt stimuleert een gezonde leefstijl voor de hele wijk", aldus de gemeente.

Het watertappunt op het Taxandriaplein is het 15de watertappunt in de gemeente. De tappunten maken deel uit van het programma Samen Gezond ’s-Hertogenbosch. Met dit programma willen gemeente en partners meer gezonde en gelukkige jaren voor alle inwoners, gezonde keuzes maken wordt gemakkelijker.
Gezond
"Naast bewegen en spelen is voldoende water drinken goed voor de gezondheid én belangrijk om scherp te blijven. Nu is dat voor iedereen makkelijk toegankelijk”, aldus wethouder Ufuk Kâhya. Laurenzo, buurtbewoner en werkzaam bij Speluitleen de Hobbel: "Het Taxandriaplein is écht een ontmoetingspunt voor heel de buurt. Hier wordt gespeeld, gesport en ontmoet. Wij zijn als buurtbewoners echt superblij dat het watertappunt er is.” Het nieuwe watertappunt staat op een centrale plek op het Taxandriaplein tussen speluitleen De Hobbel, het sportveld en de speeltuin.