Muziek Collectief Engelen speelt hits van eigen bodem

ENGELEN | Na de afgelopen jaren verschillende themaconcerten te hebben gespeeld vindt Muziek Collectief Engelen het tijd om het wat dichter bij huis te zoeken. Daarom presenteren zij deze zomer ‘MCE On Stage, Hits van eigen bodem’. Bekende klassiekers komen langs van onder andere BLØF, De Dijk, Ramses Shaffy, Miss Montreal en Golden Earring. Het concert vindt plaats op zaterdag 9 juli vanaf 20.30 uur, op het plein bij de Engelenburcht aan de Achterstraat in Engelen. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op muziekengelen.nl.

Drie weekenden tijdloze verhalen in tuin Sint-Jan

DEN BOSCH | Verhalenvertellers Jan Hoek en Rick Schreuder zijn weer in de stad. De komende drie weekenden ontmoeten zij elkaar voor het derde jaar op rij in de tuin van de Sint-Jan voor een vertelvoorstelling in het kader van de Bossche Zomer. Data: zaterdag 2, 9 en 16 juli en zondag 3, 10 en 17 juli. De voorstelling wordt op deze dagen twee keer gespeeld: om 13.00 uur en om 14.30 uur. Geschikt voor jong en oud. Entree kost 15 euro per persoon. Reserveren via de mail: rickschreuder@ziggo.nl.
'Kom op verhaal' is een heldere vertelvoorstelling met zowel diepgang als de aanstekelijke luchtigheid om de spreekwoordelijke zinnen te verzetten, als voedsel voor de gedachten. De ‘zielenroerselen' nemen je even mee naar een andere moment in deze wereld: het nu!

Kerk Engelen elke donderdag geopend voor publiek 

DEN BOSCH | Tot en met oktober is de Oude Lambertuskerk in Engelen iedere donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Adres: Kerkhof 3. Bezoek de kerk voor een moment van bezinning en kom even helemaal tot rust. Daarnaast is er een expositie van lokale kunstenaars te bezichtigen.

Meet & Greet met verrassende gasten bij Museum Slager

DEN BOSCH | Aansluitend op de expositie ‘Joris Gaymans in dialoog met Tom Slager’ presenteert Museum Slager op zondag 3 juli van 13.00 tot 17.00 uur een Meet & Greet met verrassende gasten. Kunstenaar Joris Gaymans kan boeiend vertellen over het waarom van en het werken aan zijn beelden. Hij deed dit al eerder in Meet & Greets en rondleidingen. Op zondag 3 juli nemen samen met Joris Gaymans ook Aks en Jelle Croles-Tolsma deel aan de Meet & Greet. Aks en Jelle Croles-Tolsma wonen in Rosmalen kregen en kochten veel schilderijen van Tom Slager en waren meer dan 20 jaar met hem en zijn vrouw Joop bevriend.

Orgelconcert Willeke Smits in de Sint-Janskathedraal

DEN BOSCH | Op dinsdagavond 5 juli bespeelt Willeke Smits het groot orgel van de Sint-Jan. Smits is organist van de Hooglandse Kerk in Leiden. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het laat 19e-eeuwse Father Willisorgel. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij onder leiding van Hans Brons. Ze heeft ook diverse CD’s opgenomen. Willeke speelt op 5 juli een gevarieerd programma met werken van Liszt, Rameau, Rheinberger en Rachmaninoff. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro. Meer info op www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl.

Natuurwandeling met gids in de Bossche binnenstad

DEN BOSCH | Op dinsdag 26 juli van 19.30 tot 21.30 uur presenteert IVN ’s-Hertogenbosch een natuurwandeling door de Bossche binnenstad onder leiding van natuurgids Ferd Sauter. De meest onverwachte natuur vind je in de binnenstad. Muurplanten, korstmossen en imposante bomen. De gids laat je alle mooie, groene hoekjes zien in de stad. Verbaas je over de tuintjes en parkjes die midden in de stad te vinden zijn. Vertrek bij de put op de Bossche Markt. Tip: kom lekker op de fiets. Voor meer info mailen naar gidsen@ivn-s-hertogenbosch.nl.

Kunstexpositie ter ere van 5 jaar zorgatelier Verbeelderij

ROSMALEN | Zorgatelier Verbeelderij bestaat vijf jaar en presenteert daarom deze week (tot en met vrijdag 1 juli) een kunstexpositie in Perron-3. Verschillende kunstenaars met uiteenlopende achtergronden tonen hun werk waarin zij hun eigen verhaal vertellen. De expositie biedt een gevarieerd aanbod. Van keramische werk tot borduursels en schilderijen. Het atelier is op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur.