Ondernemersprijs voor Marc Bozon

DEN BOSCH | Op maandag 27 juni hebben VNO-NCW Brabant Zeeland en de gemeente ‘s-Hertogenbosch de Ondernemersprijs ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan Marc Bozon, scheidend voorzitter van het regionaal business netwerk Hermes. De ondernemersprijs werd uitgereikt tijdens een besloten bijeenkomst van Hermes in Hotel The Den in Den Bosch. Hermes is een vooraanstaand zakelijk netwerk van grotere bedrijven in en rond Den Bosch. Voorzitter Marc Bozon heeft zich geruime tijd op zeer verdienstelijke wijze over een reeks van jaren bestuurlijk én binnen talrijke commissies breed en vrijwillig ingezet voor de sociaal-maatschappelijke, economische en culturele ontwikkeling van de stad. De Ondernemersprijs 's-Hertogenbosch - een kunstwerk van keramiek van Cor Unum en speciale oorkonde - is in nauwe samenspraak met het georganiseerd bedrijfsleven in ’s-Hertogenbosch in 2000 ingesteld om ondernemers die van grote waarde zijn (geweest) voor de sociaal economische dynamiek van de stad op een bijzondere wijze te eren. Eerdere winnaars waren Jan van Vroenhoven, Clemens Bolhaar, Tiny Bertrums en Hans Cox.

Dringend gezocht: klimaatburgemeester 

DEN BOSCH | De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor deze editie is de organisatie op zoek naar nog meer Klimaatburgemeesters die hun buurtgenoten inspireren. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert. Of iemand die een klimaatactie in de straat of wijk is gestart met de buren. Kortom, ben jij de nieuwe Klimaatburgemeester uit de gemeente 's-Hertogenbosch, of ken je iemand die daarvoor in aanmerking komt? Aanmelden kan online op www.nkw2022.nl.

Jouw ingezonden brief in deze krant

DEN BOSCH | Wil jij graag reageren op een artikel in deze krant, of is er iets waaraan jij je mateloos ergert in jouw leefomgeving en wat je graag eens aan de kaak wilt stellen? Dat kan middels een ingezonden brief van maximaal 250 woorden in de Bossche Omroep. Stuur je bijdrage per mail naar bosscheomroep@talvimediacentrum.nl.