Korte berichten

Banenmarkt bij
het waterschap

REGIO | Op dinsdag 5 juli van 16.00 tot 20.00 uur presenteert waterschap De Dommel een Banenmarkt. Tijdens de banenmarkt solliciteer je niet alleen op ruim twintig vacatures, maar duik je in de wereld van het waterschap. Je ontmoet je toekomstige collega's en leert meer over de uitdagingen waar waterschap De Dommel de komende jaren voor staat. Er is van alles te doen. Ga bijvoorbeeld speeddaten voor de functie van jouw voorkeur, volg een workshop over droogte of innovatie, bezoek de stand voor stages, bekijk de ontwikkelmogelijkheden van de Brabant Aquademie en ontmoet jouw toekomstige collega’s tijdens de gezellige BBQ. De banenmarkt vindt plaats op het Waterschapshuis aan de Bosscheweg 56 in Boxtel. Kijk voor aanmelden en meer info op www.dommel.nl/banenmarkt.

Van der Mars blijft Heroes trouw

DEN BOSCH | Heroes Den Bosch kan ook de komende twee seizoenen rekenen op de diensten van Thomas van der Mars. De 2.09 meter lange center heeft een nieuw contract voor twee seizoenen getekend en gaat zodoende voor vijf jaar Bossche dienst. In zijn eerste drie seizoenen, waarvan één afgebroken, haalde Heroes Den Bosch eenmaal de bekerfinale en tweemaal de eindstrijd om het landskampioenschap. Afgelopen seizoen werd deze eindstrijd gewonnen, waardoor Heroes zich, mede dankzij een zeer belangrijke rol van Finals MVP Thomas van der Mars, voor de zeventiende keer kampioen van Nederland mag noemen.

Onthulling van de Bossche tepelvaas

DEN BOSCH | Het was in maart niet te missen in de landelijke media: in de hal van Design Museum Den Bosch verrees de Tepeltent, waar kunstenaar Natasja Alers gipsafdrukken maakte van de tepels van de bezoekers van het museum. Gedurende twee dagen gaven meer dan 50 mensen zich letterlijk en figuurlijk bloot om bij te dragen aan dit unieke project. De afgelopen maanden heeft Alers in keramisch werkcentrum EKWC de tepelafdrukken verwerkt tot een imposante vaas van meer dan een meter hoog. Deze Bossche Tepelvaas wordt op zaterdag 2 juli feestelijk onthuld in Design Museum Den Bosch. Kijk voor meer info op https://designmuseum.nl.

Jheronimus Atelierprijs 2022

DEN BOSCH | Justin Reinir Croes, recent afgestudeerd als beeldend kunstenaar bij St. Joost, heeft de Jheronimus Atelierprijs 2022 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door de gemeente om beginnend talent een kans te geven zich verder te ontwikkelen door het faciliteren van een (gratis) atelier bij Willem Twee Kunstruimte voor een heel jaar.