De politie moest er zaterdag aan te pas komen om de supportersgroepen op het terrein van OJC uit elkaar te houden. (Foto: Bart Meesters)
De politie moest er zaterdag aan te pas komen om de supportersgroepen op het terrein van OJC uit elkaar te houden. (Foto: Bart Meesters) Foto: Bart Meesters

Beslissingsduel bij OJC Rosmalen loopt uit de hand

ROSMALEN | Zaterdagmiddag is de beslissingswedstrijd tussen WHC Wezep en vv Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis op het terrein van OJC Rosmalen flink uit de hand gelopen. Supporters van beide voetbalclubs zochten de confrontatie met elkaar en gooiden met stenen, vuurwerk en paaltjes. 

Er stond zaterdagmiddag veel op het spel. Namelijk promotie naar de hoofdklasse. De spanning tijdens deze beslissingswedstrijd die op neutraal terrein werd gespeeld was dan ook om te snijden. Na verlenging stond er 2-2 op het scorebord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. De supporters van beide clubs verzamelden zich daarvoor achter het doel waar de strafschoppen werden genomen en begonnen elkaar vervolgens met vuurwerk en andere zaken te bekogelen. Daarop werd de politie opgeroepen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Uiteindelijk werd de strafschoppenserie alsnog genomen. VV Nieuwenhoorn won deze en promoveert daardoor naar de hoofdklasse.

Nadat alle bezoekers eindelijk waren vertrokken, werd de schade die was aangericht, pas echt duidelijk. Zowel op het buitenterrein als ook binnen. OJC Rosmalen gaat in gesprek met beide voetbalclubs om te bekijken hoe de schade op de relschoppers kan worden verhaald.