Boombakken op de Parade verhuizen richting Bossche Markt

DEN BOSCH | Ze stonden tijdelijk op de Parade om de vleermuizen de weg te wijzen van de Sint Jan naar het Bossche Broek, de 10 iepen in boombakken van staal. Nu er 91 nieuwe bomen op de Parade staan, verhuizen de iepen naar andere plekken in de binnenstad. 

Als proef verplaatst de gemeente de boombakken naar het gebied rond de Markt. Ze zijn relatief gemakkelijk te verplaatsen, mocht dat een keer nodig zijn. De bewoners in de Gasthuisstraat krijgen ook een boom in hun straat. Een bewoonster vertelt: “Erg mooi dat we een boom in ons straatje krijgen. We wilden al langer meer groen in onze straat en we zijn er blij mee dat dat nu gebeurt. Toen ik het bericht deelde in de groepsapp van de straat, kreeg ik meer enthousiaste reacties. Goed ook dat de gemeente dit in overleg met ons heeft gedaan.” 

Wethouder Ralph Geers: “Door de bomen hier te plaatsen zijn ze ook echt een zichtbare groene toevoeging aan de openbare ruimte. De boombakken kunnen regenwater opvangen, de planten zorgen voor verkoeling en de bomen geven schaduw. Ze vangen fijnstof op en voor insecten en vogels komt er een stukje leefgebied bij. Zo kunnen mensen en dieren ervaren wat meer groen oplevert in dit gebied.”