Muziek Collectief Engelen speelt hits van eigen bodem

ENGELEN | Na de afgelopen jaren verschillende themaconcerten te hebben gespeeld vindt Muziek Collectief Engelen het tijd om het wat dichter bij huis te zoeken. Daarom presenteren zij deze zomer ‘MCE On Stage, Hits van eigen bodem’. Bekende klassiekers komen langs van onder andere BLØF, De Dijk, Ramses Shaffy, Miss Montreal en Golden Earring. Het concert vindt plaats op zaterdag 9 juli vanaf 20.30 uur, op het plein bij de Engelenburcht aan de Achterstraat in Engelen. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op muziekengelen.nl.

Grote vlooienmarkt bij het Willem II Stadion in Tilburg

TILBURG | Op zondag 10 juli van 10.00 tot 17.00 uur wordt er bij het Willem II Stadion aan de Goirleseweg 34 in Tilburg een supergrote vlooienmarkt gehouden met honderden particuliere standhouders die hun overtollige huisraad willen verkopen. Zij hebben hun schuurtjes en hun zolders leeggehaald en bieden al deze overtollige goederen tegen scherpe prijzen aan. Kom ook koopjesjagen op deze gigantisch grote markt. Tussen het neuzen door kunt u lekker even uitblazen genieten van een hapje of een drankje op één van de terrassen op het terrein. De entree bedraagt 3 euro per persoon. Kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang. Er zijn gratis parkeervoorzieningen nabij het stadion.

Reparatie van oude radio's, bandrecorders en meer

DEN BOSCH | Op zondag 17 juli van 10.00 tot 16.30 uur presenteert de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) afdeling ’s-Hertogenbosch samen met de NVHR (Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio) een reparatiedag in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115 in Den Bosch. Op deze dag kunt u lampen (buizen) apparatuur, maar ook nostalgische transistor apparatuur ter reparatie aanbieden bij de NVHR reparatie ploeg, die dan een poging zullen wagen om dit te repareren. Het betreft onder andere radio’s, versterkers, bandrecorders en meer. Het gaat dus niet om moderne apparatuur, maar om apparatuur uit vervlogen tijden, die mogelijk defect bij mensen op zolder of ergens in een schuur staan. De reparatie ploeg van de NVHR stelt hun kennis voor iedereen gratis ter beschikking. Wel kan een vergoeding gevraagd worden voor de onderdelen die vervangen moeten worden.

Kerk Engelen elke donderdag geopend voor publiek

DEN BOSCH | Tot en met oktober is de Oude Lambertuskerk in Engelen iedere donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Adres: Kerkhof 3. Bezoek de kerk voor een moment van bezinning en kom even helemaal tot rust. Daarnaast is er een expositie van lokale kunstenaars te bezichtigen.

Nieuwe tentoonstelling ‘Met dank aan Jheronimus’

DEN BOSCH | Deze expositie met realistische kunst van galerie Lieve Hemel is van 17 juli tot en met 9 oktober in Museum Slager. In deze tentoonstelling, die aansluit op de kunstmanifestatie Bosch Parade, staat actuele realistische kunst centraal en is een groot aantal werken te zien van onder anderen Theo Voorzaat, Anneke van Brussel en Olav Cleofas van Overbeek. Bij de opening laat onder andere beeldend kunstenaar Nelleke de Laat haar licht schijnen op Galerie Lieve Hemel en Museum Slager. Zonder kopie van Jheronimus Bosch te willen zijn, laten de hedendaagse kunstenaars zien hoe zij in onze tumultueuze tijd met tegenslag en vooruitgang omgaan. Graag vooraf reserveren via museumslager.com.

Interessante lezing over    natuurinclusieve landbouw

SINT-MICHIELSGESTEL | Op woensdag 13 juli om 20.00 uur verzorgt Carlo Braat een lezing in gemeenschapshuis Meander aan het Meanderplein in Sint-Michielsgestel over natuur inclusieve landbouw. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn welkom. Zij betalen 2 euro. Er is in de landbouwsector een sterke relatie tussen intensiviteit bedrijfsvoering en biodiversiteit. De wisselende prijzen, oplopende kosten en strengere eisen aan milieu en dierenwelzijn is voor de sector een uitdaging. De overheid wil dat de landbouw ook in de toekomst kan zorgen voor een duurzame voedselvoorziening die rekening houdt met natuur en tegelijk ook economisch rendabel is. Natuurinclusieve landbouw houdt in dat je stabiele, robuuste landbouwsystemen nastreeft die bestand zijn tegen klimaatverandering, ziekten en plagen.