Schoolsport Olympiade bij Sportiom en voetbalclub BVV

DEN BOSCH | Op donderdag 7 juli om 08.45 uur start de Schoolsport Olympiade Zuidoost. Wethouder Ufuk Kâhya opent de Olympiade door het Olympisch vuur aan te steken. Er doen deze editie ongeveer vierhonderd kinderen van vijf basisscholen mee. Deze leerlingen uit de groepen zes en zeven nemen deel aan vijf verschillende sporten. 

De deelnemers aan de Schoolsport Olympiade Zuidoost hebben allemaal sponsorgeld opgehaald dat bij de prijsuitreiking overhandigd gaat worden aan het Vicki Brownhuis in Den Bosch. Op deze dag zijn op de sportlocatie dan ook vrijwilligers van het Vicki Brownhuis aanwezig om belangstellenden te informeren over de psychosociale ondersteuning die het Vicki Brownhuis biedt aan mensen die te maken hebben met kanker. Het wordt, zoals altijd, een dag met een Olympische sfeer. Met een heuse opmars met spandoeken, een openingsceremonie, heerlijke sportwedstrijden en niet te vergeten een knallend slot met rond 12.30 uur de prijsuitreiking. Sportiom en het voetbalcomplex van BVV is het vertrouwde decor voor deze fantastische dag. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Jubileum Vicki Brownhuis
Het Vicki Brownhuis bestaat dit jaar dertig jaar. Daarom is het Vicki Brownhuis dit jaar als goed doel verbonden aan de Schoolsport Olympiade Zuidoost. Op donderdag 7 juli is er in het Sportiom een informatiehoek ingericht waar ouders, leerkrachten en kinderen op een laagdrempelige manier het gesprek kunnen aangaan. Op deze manier kan iedereen gemakkelijk informatie krijgen of gewoon eens rondkijken en zien wat het Vicki Brownhuis doet. Iedereen heeft tenslotte wel eens te maken met kanker; in het gezin, binnen de familie of in zijn of haar directe omgeving. Kijk voor meer informatie over het Vicki Brownhuis op de website: www.vickibrownhuis.nl'.

Tien jaar Schoolsport Olympiade
Al sinds 2013 wordt samen met lokale sportaanbieders de Schoolsport Olympiade gehouden in de gemeente 's-Hertogenbosch. Dit jaar wordt het evenement dus al voor de tiende keer georganiseerd. Ooit klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een vast evenement in de wijken Noord, West, Zuidoost en in Rosmalen. Het is een sportdag waarop verschillende basisscholen uit Den Bosch op Olympische wijze strijden voor de hoogste eer. Dit jaar doen er zo'n 1400 kinderen van 28 basisscholen mee in 13 takken van sport. Op Olympische wijze strijden zij voor de hoogste eer en de eeuwige roem. Kijk voor meer info over de Schoolsport Olympiade op s-port.nl/schoolsportolympiades.