Najaarsronde Herhaalprik tegen corona van start gegaan

DEN BOSCH | Maandag is de najaarsronde van de herhaalprik tegen corona gestart. In het najaar kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het virus kan worden afgeremd. 

De herhaalprik tegen corona kan beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona, helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt en helpen om onder andere bedrijven, horeca en (sport)scholen open te houden doordat minder mensen ziek worden. De werkwijze is als volgt. Mensen vanaf 60 jaar ontvangen een uitnodiging van het RIVM. Mensen van 12 tot en met 59 jaar die jaarlijks voor de griepprik worden uitgenodigd, krijgen vanaf begin oktober de uitnodiging voor de herhaalprik van hun huisarts. Zorgmedewerkers met patiƫnten- en/of cliƫntencontact worden gelijktijdig uitgenodigd door hun werkgever. Hierna kan iedereen die dat wil van 12 jaar en ouder op afspraak een herhaalprik halen.
De eerste prikken worden vanaf deze week bij de GGD gezet. In deze regio is de herhaalprik beschikbaar op de locaties in Berghem, Boxtel, Cuijk, Den Bosch, Tilburg, Veghel en Waalwijk. Deze locaties zijn alleen op afspraak open. Afspraken kunnen 7 dagen per week worden gepland. Meer informatie: www.ggdhvb.nl.