Koninklijke onderscheiding voor Diny van den Brand

ROSMALEN | Diny van den Brand (81) uit Rosmalen is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jack Mikkers speldde haar op woensdag 14 september het betreffende versiersel op bij Hof van Hintham aan de Vincent van Goghlaan in Rosmalen. 

Diny van den Brand is sinds 2004 vrijwillig actief op het gebied van welzijn. Zij is na haar werkzame leven voor Vivent sinds 2004 vrijwillig actief bij Vivent om de daginvulling uit te voeren met de beroepskrachten. Van 2004 tot en met 2012 was dat bij locatie Coudewater. Sinds 2012 is zij actief als welzijnsmedewerker bij Hof van Hintham. Van den Brand ondersteunt het team 'Welzijn' bij grote activiteiten binnen en buiten deze zorgsetting.
Sinds 2016 is zij bovendien vrijwilligster bij zorgboerderij ‘Bij Elkaar' in Rosmalen. Daarnaast is ze sinds 2018 actief bij wijkraad de Overlaet waar zij helpt met de organisatie van de wijkraaddiners. Van Diny van den Brand mag dan ook met recht worden gezegd dat zij bijzondere verdiensten heeft voor de samenleving